Så blev det også efterår i køkkenet med græskarfarvede viskestykker

Jeg gjorde et godt genbrugsfund tidligere på måneden. To duge og et par sko i labre efterårsfarver.

IMG_2127

Du husker måske, at jeg tidligere har lavet duge om til viskestykker fra indlægget her. – Og jeg elsker dem, fordi de har en god sugeevne, i forhold til mange nye viskestykker, og fordi stoffet i 60’er-70’er duge har en god kvalitet og er så smukt. Jeg har ikke meget at bruge duge til, så derfor har dugene her fået samme skæbne og er syet om til viskestykker.

IMG_2130

Viskestykker er desuden meget nemme at sy på symaskine – selv for en nybegynder. Der skal bare laves folder med et strygejern, på de sider, hvor dugen er klippet i mindre stykker, og sys lige ud. Ja, og så skal der også sys et bånd i som viskestykket kan hænge i. Se hvordan her.

IMG_2131  IMG_2132

Sådan ser de så ud i mit køkken og giver feststemning i en grå hverdag 🙂

IMG_2135

Jeg har til sammenligning et par fotos fra Magasins køkkenafdeling, hvor terner og stofprint fra 60-70’erne er højeste mode – så hvorfor ikke bare bruge de gamle duge op inden der går stof til nye? Det er som sagt ikke svært, hvis du har en symaskine – og mod på det.

IMG_2169  IMG_2170

PS: Jeg deler meget gerne dine hjemmelavede redesigns fra dug til viskestykke her på bloggen. Måske  kan de også havne under juletræet i år? Det pønser jeg på, og kan nemt finde brugte tekstiler til enhver smag – no problemos!!


One thought on “Så blev det også efterår i køkkenet med græskarfarvede viskestykker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s