Modeuge med god samvittighed

I går tog min svigerinde og jeg en smut forbi Rådhuspladsen, hvor der i forbindelse med Copenhagen Fashion Week var stablet et “Fashionbyttemarked” på benene.

foranbyttemarked

Jeg har tidligere deltaget i to byttemarkeder, et på Østerbro og et på Nørrebro, men hvor er det stort, at byttemarkederne nu også er nået Rådhuspladsen og tilmed som del af Modeugen!

Til forskel fra de tidligere byttemarkeder var markedet indhegnet og for at komme ind, skulle du som deltager medbringe noget at bytte med. Filosofien bag byttemarkederne er som udgangspunkt, at det skal være gratis at deltage og der har tidligere ikke være kontrol med, om deltagerne har medbragt noget at bytte med eller ej. Men eftersom det denne gang foregik på Rådhuspladsen, hvor mange passerer forbi, tror jeg, at det var en god løsning, at markedet ikke var åbent for alle.

byttemarkedentre

Ved indgangen blev tøjet vejet, så det efterfølgende kan gøres op, hvor mange kilo tøj, der har skiftet ejermand i løbet af markedet. Derefter fordelte vi det medbragte tøj ved de forskellige borde med kategorier såsom: ‘Dame overdele’, ‘Damesko’, ‘Damebukser’. Der var også et par borde med herretøj, men overvejende var det kvinder, der deltog og derfor også dametøj, der blev byttet.

byttemarkedtøjbytte

Min svigerinde er ikke genbrugsshopper, og var på forhånd lidt skeptisk i forhold til, om der var folk, der ville udnytte sig af konceptet og tage mere end de havde brug for og selv kom med. Jeg tror, at hun havde en rigtig god oplevelse og kom da også hjem med to gode stykker tøj. Et par ubrugte jeans og en sommertop. Og hvem ved, måske kan hun tage konceptet med sig til den anden ende af landet til Frederikshavn, hvor hun bor 😉

marias tøj

Selv fik jeg et par cowboybukser, en cardigan, en nederdel (som viste sig at være lidt lille, men som kan blive til en sød vinterkjole til min yngste), en kjole og et par leggins.

mls tøj

Ved indgangen til markedet var der opstillet flere udstillinger med fokus på den miljømæssige belastning, der forekommer ved produktionen af nyt tøj.

Her udledningen af Co2..

Tøjproduktion

Her forbrug af vand ved fremstillingen af et enkelt par cowboybukser.

t-shirt produktion

I alt blev der byttet 5,7 tons tøj på byttemarkedet i går, hvilket må siges at være en succes. Specielt, hvis man tænker på det som en erstatning til køb af nyt tøj eller forebyggelse af affald. Under alle omstændigheder, håber jeg at byttemarkedet gentager sig som event til modeugen næste år og at der til den tid vil være endnu mere fokus på bæredygtig produktion af beklædning i modebranchen.

Du kan læse mere om byttemarkedet på Rådhuspladsen her:
https://www.facebook.com/events/626457214045508/632447160113180/?notif_t=plan_mall_activity


4 thoughts on “Modeuge med god samvittighed

      1. Lige saa snart mine forsoeg begynder at fungere saa skal jeg se paa det – saa lad os haabe det sker inden jeg skal hjem 🙂

        Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s