Makeover af stroskraldsfavorit – den slidte kontorstol

Jeg ser mange kontorstole, der er sat ud til storskrald. Det er sjældent fordi de ikke fungerer, men fordi betrækket er slidt, eller måske fordi man hellere vil have en ny, der passer bedre ind. Det er ærgerligt, for det er faktisk forholdsvist nemt at sætte en kontorstol i stand, så den kan bruges i nogle år endnu. Jeg kastede mig selv ud i en makeover af en helt klassisk sort kontorstol, som var blevet slidt i betrækket, da min datter skulle have nyt værelse. Her er stolen med det oprindelige sorte betræk – godt brugt.

IMG_3488[1]  IMG_3486[1]

Stolen fik en grundig rengøring af metalstellet. Jeg overvejede at give det lidt spraymaling, men droppede det, da jeg synes, at skrammerne i malingen alligevel var meget charmerende. Sædet var nemt at skrue af og betrække med en hæftepistol. Sværere var det med ryglænet, der ikke kunne tages af, og det var svært at få hæftepistolen ind og sætte stoffet fast. Det endte med, at jeg i stedet syede en løbegang i et rundt stykke stof og snørede til, så stofstykket blev trukket rundt om ryglænet mellem stykket med den bløde del og ryglænets bagside. Desværre sidder stoffet ikke helt stramt, men det er ikke noget man lægger meget mærke til, så indtil videre er det blevet løsningen.

Her er stolen med nyt betræk, der passer til det nye værelse.

IMG_3491[1]

Værelset skal du nok få lov til at høre meget mere om 🙂 Bag kontorstolen kan du få en forsmag på værelsets bagvæg, der er malet i mange farver, men motivet må du have til gode. Min datter er glad for stolen, der passer i farverne med resten af værelset. Og sjovt er det at tænke på, at hendes far har læst lektier og til eksamen på samme stol, som hun skal bruge i sin skoletid.

 


4 thoughts on “Makeover af stroskraldsfavorit – den slidte kontorstol

 1. Hej
  Det er en fin stol du har fået lavet, hvis du tænker lidt på sikkerhed.
  Så skal du nok finde et understel med 5 ben, hjul.
  Det er nok derfor den er kasseret.
  Mvh.
  Yvonne

  Like

 2. Hej Yvonne Interessant pointe det med sikkerhed. Tanken har ikke strejfet mig, men der er sikkert andre, der kasserer kontorstole og andre ældre møbler af den grund. Nu har hendes far brugt stolen et halv liv uden at komme til skade, og desuden er der mange miljømæssige fordele ved at genbrug (især et møbel bestående af så mange og store metaldele), så jeg løber altså risikoen og lader hende beholde stolen 🙂 Men det er uden tvivl en god ting, at sikkerhed er tænkt med i nye produkter!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s