Projekter

De fleste af os er nok klar over, at vi på sigt ikke kan fortsætte med at forbruge og generere affald, som vi gør det nu. Og at vi, for at skifte kurs, er nødt til at ændre vores vaner og livsstil. Det kan vi blandt andet gøre ved at forbruge mindre og ved at producere kvalitetsprodukter, som er designet til at indgå i et kredsløb, så de aldrig bliver til affald. Men eftersom vi lige nu står med oceaner af kasserede materialer (ting, tøj og møbler), som enten intet fejler eller kan genvinde funktion ved istandsættelse, hvorfor så ikke gøre brug af denne beholdning? Jeg har ikke alle svarene på, hvordan en mere omfattende genanvendelse føres ud i livet, men forsøger med mindre projekter at vise andre genbrugsvejen.

BØRN OG GENBRUG

Jeg har lavet flere små projekter i mine børns institution, for at vise, at det i en institution godt kan lade sig gøre at stille materielle behov med brugte ting og sager, og skabe værdi for ellers kasserede materialer. Altså at fremkalde en oplevelse af, at det vel nok var godt, at det og det ikke blev smidt ud, når nu børnene har fået glæde af det. Et godt eksempel er teltet, og puder og duner til dukkesengen her, syet af forskellige brugte duge og tekstiler, som børnene selv har haft med hjemmefra.

Solsikkedug  lommetørklæde+broderet dug+blonder+skind+andedunsdyne=puder og dyner til dukkerne

Jeg ser også et stort potentiale i at erstatte nye materialer med brugte i kreative sammenhænge. Et eksempel på det kunne være at bruge emballagepap fra chokoladeæsker eller lignende, når der skal laves masker til Fastelavn. Under kategorien ‘SFO idékatalog’ er listet en række af mine ideer til, hvordan du kan bruge eksisterende materialer i stedet for nye i kreative udfoldelser med (og uden) børn.

DBA GUIDEN OG FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP

I december 2018 deltog jeg i en serie af gør-det-selv videoer med Folkekirkens Nødhjælp, der blev delt på organisationens Facebook profil. Her delte jeg ideer til hjemmelavede julegaver med brugte materialer.

Du kan se videoerne på min you tube kanal.

Siden 2017 har jeg skrevet artikler til DBA’s Genbrugsguide om istandsættelse og DIY-projekter med til inspiration til at genbruge mere.

Læs mine artikler og se mine videoer på DBA Guiden her.

MEDVIRKENDE I DR’S ‘FRA YT TIL NYT’

I efteråret 2015 deltog jeg i DR’s program ‘Fra yt til nyt’, hvor genbrugskunstnere, -bloggere, -entreprenører og byttere satte endnu mere skub i ‘genbrugsbølgen’, der til fordel for miljø og klima, nu er godt i gang. Jeg var med i 3 programmer, hvor mine indslag handlede om genbrugsgaver, istandsættelse og inspiration til at udskifte nye hobbymaterialer med allerede eksisterende materialer. Læs mere om programmet, der viste min datters fødselsdagsgave ‘En ostebutik’ og programmet om et besøg hos min kusine, hvor børnebøger blev til uroer og 3D-rammer.

WORKSHOPS OG GENBRUGSINNOVATION

Jeg har stået for flere kreative genbrugsworkshops med forskellige vinkler og målgrupper og indgår som sparringspartner og innovatør i projekter med fokus på genbrug. Er du interesseret i min genbrugsekspertise eller en workshop med brugte materialer, så skriv til mig på – marielouiserosengaard@hotmail.com

 

Fotos fra workshop arrangeret af Miljøpunkt Østerbro (Sommeren 2012) med dragebygning og smykkeværksted i genbrugsmaterialer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s