Fastelavn forklædt i genbrug

Det har aldrig været nemmere at holde fastelavn uden at købe et nyt kostume. Genbrugsbutikkerne har stativer fulde af brugte fastelavnskostumer, og de er sjældent brugt mere end en enkelt fastelavn. Så det er helt tosset at købe et nyt, når nu det også er både billigere og mindre forurenende med et brugt kostume.

Årets genbrugskostume – disco på hjul

Min datter, der fejrer fastelavn for sidste gang på skolen, fandt allerede sit kostume for nogle uger siden. Den ene del, en disco gymnastikdragt, hos Mødrehjælpen og øreringene hos Kræftens bekæmpelse genbrugsbutik Igen. Det hele til den nette sum af 65 kr., som så kommer forskning og mødre til gode. Nu er hun så godt som klar til fredag, hvor hun ruller af sted som disco-dronning – og rulleskøjterne, dem havde vi i forvejen.

img_3754

Et gensyn med paraply-nederdelen

Måske har du også læst andre fastelavnsindlæg her på bloggen? Et DIY projekt, hvor stoffet fra en paraply bliver til cirkus-nederdel? Historien om forvandlingen af ramponeret paraply til nederdel kan du læse eller genlæse i min artikel på DBA.

Erstat nyt pap med brugt i din fastelavnsmaske

Heller ikke fastelavnsriset skal pyntes med nye materialer hos mig i år, og skal du selv eller børnene i gang med at klippe-klistre, kan du her få ideer til, hvordan du kan bruge dit brugte papemballage til pynt på riset.

Der findes en del pap med en større ensfarvet flade – det er dem du skal gå efter, når du gerne vil erstatte nyt pap til masker m.m. med brugt. Her har jeg fundet en sort tomatbakke, som katten lige kunne være på. Katteskabelonen har jeg fået inspiration til i en google-søgning.

Flere morgenmads pakker har også større flader med kun en farve. Her har jeg fundet et godt stykke til en maske. Stjernerne er udstanset af mindre stykker af forskelligt pap, bl.a. fra nytårsknallerternes guld- og sølvfarvede pap.

Mine skabeloner til masker er også klippet i skraldepap.

img_3799

Too-good-to-go pose – too good to go!

Sidste maske, jeg vil vise dig, er klippet af en papirspose. En ‘Too-good-to-go’ pose, som har indeholdt bagerbrød, der ikke var solgt inden lukketid i vores lokale bagerbutik. Det er først gang vi prøver konceptet, og det fungerede helt fint, dvs. 30 kr. for en stor pose med boller, brød og lidt wienerbrød, som ellers var blevet smidt ud. Kender du endnu ikke til app’en, så læs mere her om, hvordan du redder dig et billigt måltid og samtidig bekæmper madspild.  Men tilbage til posen, som jo har en indbygget maske, eller det så jeg i hvert fald, og et par klip senere havde jeg endnu en maske til mit fastelavnsris.

Det er så mit skralde-ris, kun tilført en enkelt ny kreppapirsting fra SFO’en. Jeg tænker wow sikke meget fint skrald 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s