Tjen penge på at redde dit storskrald

Du har sikkert prøvet at komme af med dine brugte møbler, f.eks. ved at sætte dem til salg på den blå avis eller ved at forære dem væk – men uden held. Efter en rum tid gir’ du op, og så er den nemme udvej at køre tingene på genbrugsstationen eller sætte det ud til Storskrald, hvis ellers du har den ordning hvor du bor. Men det er da en skam, når du både kan redde brugbare møbler fra en degradering – i værste fald forbrænding og samtidig tjene lidt penge på det. Løsningen hedder Orbitu, en virksomhed, der henter dine møbler og sælger dem videre. Den skal du høre mere om nu.

Tiltrængt forretningskoncept til genbrug af storskrald

Når jeg på villavejene ser læssevis af storskrald, har jeg tit tænkt tanken, om der mon ikke er grobund for en forretning i at hente og videresælge brugte møbler. Mange af møblerne der sættes ud ser ikke ud til at fejle noget og ligner ting der fint kan komme andre til gode. Når man tænker på det ressourceforbrug, der finder sted når nye møbler fremstilles, giver det også god mening at bruge disse møbler op, inden vi anskaffer os nye. Derfor var det optur for en genbrugsentusiast som mig at opdage, at en virksomhed med en mission om at redde brugte møbler findes.

Ryd op, giv videre og tjen også lidt penge

Da vi her under Corona-krisen, som så mange andre har ryddet op og muget ud, fik jeg mulighed for at afprøve Orbitus genbrugskoncept og -service. Via hjemmesiden www.orbitu.dk bestilte jeg en afhentning af 4 kontormøbler, som vi ikke længere bruger. Møblerne er god kvalitet, men har flere skrammer, og jeg forestiller mig at de ville få lang liggetid på fx den blå avis, hvis vi forsøgte at få dem solgt.

På hjemmesiden beskriver du møblerne du vil af med og registrerer deres mål samt dine oplysninger, adresse m.m.  Herefter kontaktes du pr. mail angående afhentning. Ved afhentningen, et par dage senere, skal møblerne stilles på fortovet, og en varebil med to mand henter dem indenfor et aftalt tidsrum (bemærk, at du måske skal hjælpe til med at få møblerne op i bilen).

Møblerne bliver fragtet til et lager i Søborg og solgt via den online portal på hjemmesiden eller ved fremmøde på lageret. Du tjener 25% på salget, hvilket indtil videre er blevet til 150 kr. for os, da skrivebordet blev solgt for 600 kr. efter 4 dage. 150 kr. lyder måske ikke af meget, men det er stadig 150 kr. mere end vi ville have fået, hvis tingene var blevet sat til storskrald eller afleveret på genbrugsstationen. De 3 reoler, som står til 200, 300 og 400 kr. er endnu ikke solgt, men ifølge Orbitu bliver det meste solgt indenfor relativ kort tid, så det satser vi på.

Mest for miljøet

Processen har virket professionel hele vejen igennem, og jeg kan derfor anbefale dig at prøve Orbitus løsning, hvis du har møbler du skal af med. Det er dejligt at få en skilling for tingene, men du gør samtidig en vigtig indsats for miljøet. Produktion af nyt er forbundet med brug af nye materialer, træ, tekstiler, metaller og andet, der skal hentes ‘ud af kloden’. Det udleder CO2, forurener og er meningsløst, når tingene kan få en længere levetid i nye hjem. Derfor håber jeg at vi sammen kan redde flere af de gode sager, vi ikke længere bruger, før de bliver til affald. Der er efterhånden mange muligheder og Orbitu er en god udvej, når du står på tærsklen til at kassere gode ting som skrald.

(Jeg er ikke sponsoreret af Orbitu)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s