Fastelavn med gengangere og genbrugsgodter

Så er fastelavn vel overstået med glade børn. Pigerne valgte i år at klæde sig ud i kostumer, som vi havde i forvejen, så jeg fik for engang skyld lov til at springe de mere omfattende sy/byggeprojekter over. Det passede mig rigtig fint, for jeg har i øjeblikket travlt med et andet vigtig projekt – nemlig at flytte og indrette nyt hobbyværksted, og al den oprydning der dertil hører. Hold op – jeg fået samlet en hel del skatte (læs skrammel), men den sag kan du læse om i et andet blogindlæg.

Her skal du se et fint Kiki (den lille heks) kostume -helt i genbrugsmaterialer og ting, som jeg syede til min ældste datter for to år siden, og som min yngste datter tog i brug igen i år. (billederne er desværre lidt tågede)
IMG_3313[1]  IMG_3314[1]

Kjolen er syet af sort fløjlsstof, en stofrest fra en genbrugsbutik, og hårsløjfen er syet fast på en gammel hårbøjle. Kikis kat Jiji var kostumets største udfordring. Den er syet af sort uldstof og har et stykke gammel ledning i halen, så den kan bøjes. For som min ældste datter sagde dengang, da vi forgæves ledte efter en egnet bamsekat – ‘den kan du da bare sy mor’ og det kunne jeg da også BARE LIGE. Heldigvis kom ingen af pigerne på den idé at bygge et bur, som det Jiji havner i på et tidspunkt i løbet af filmen. Lædertasken er købt på en ferie i Marokko, og kosten, der for to år siden var bygget af grene fra haven, er i år erstattet med en lille stråkost fundet i en genbrugsbutik i Middelfart til 10 kr. – helt perfekt til formålet. Tænker, at den måske er et ferieklenodie, som kun er beregnet til pynt, for feje kan den så absolut ikke.
IMG_3317[1]
I år blev der tilføjet endnu en ting til kostumet, for Kikis lille røde radio manglede jo, bemærkede lillesøster. I min oprydning af hobbyartikler fandt jeg tilfældigvis et lille rødt syskrin/syæske, som jeg alligevel ville forære hende. Æsken blev med lidt redesign trylleri til Kikis røde radio, der hænger så fikst på kosten under flyveturen. Her er syæsken med sytråd i forskellig farver og med saks og nåle – sættet har en billig kvalitet, men er okay til en nybegynder, som for resten bare elsker det.
IMG_3278[1]
Jeg lavede to huller med en skrue i æskens ene ende og satte en snor (en hank fra en bærepose) i, så den kunne hænge. Snoren skulle lige have lidt tape, for at blive spids nok til at komme gennem hullet.
IMG_3279[1] IMG_3280[1] IMG_3281[1]

Uden på æsken tegnede hun med en sort tusch, så det lignede radioen.
IMG_3282[1]

Og altså, hvis du endnu ikke har set den japanske tegnefilm om Kiki – på engelsk ‘Kiki’s delivery service’, så kan jeg anbefale den for både store og små – for den er vi helt vilde med herhjemme.

Storesøster ville være cheerleader – en idé jeg straks gik med på, eftersom jeg havde pon pon’er fra et kostume, jeg engang lavede til mig selv, og hun i forvejen havde en velegnet kjole, som er en gymnastikdragt med tylskørt syet på. Du kan læse mere om gymnastikdragter med tylskørt i et ældre indlæg her.

IMG_3320[1]

Jeg nåede ikke at få et godt foto af plasticpose pon pon’erne, for efter fastelavnsarrangementet på skolen gik de fra hinanden, så plastikstrimler lå spredt rundt omkring i huset – og så jeg smed dem ud. Men de er lavet af plastikposer, der er klippet op i strimler og rullet sammen i den ene ende og bundet stramt med snor. Ud over snoren var der bundet et stofstykke med en løkke i, til at stikke hånden ind i, så de kunne hænge på håndleddet. Jeg har, da jeg lavede dem (for mere end 10 år siden) brugt nye poser, men det kunne lige så godt være brugte indkøbsposer i forskellige farver.

Selvom jeg var glad for at slippe for at lave helt nye kostumer i år, ærgrer jeg mig lidt over, at mine piger helst vil være personer og ikke genstande, som en tandpastatube eller lignende, der ellers er sjove genbrugs-DIY-projekter. Se bare min venindes muffinkostume her, også med nogle gode genbrugselementer i. Blandt andet en brugt vasketøjskurv og en ammeundertrøje.

IMG_3351[1]  IMG_3347[1]

Måske har du også lavet genbrugskostumer i år? Del gerne dine gode ideer her!


4 thoughts on “Fastelavn med gengangere og genbrugsgodter

  1. VI har i år haft vores første fastelavn som forældre. Så både mor og far har været i det kreative værksted for at lave det bedste kostume til barnet der ikke helt forstår det 🙂 Men det blev til en lille cowgirl mad tøj og hat lavet i genbrugte jeans og en pistol lavet i et stykke rent rest træ.

    Like

    1. Hej Christina Det lyder da bare kært det kostume – og i bedste Emil fra Lønneberg stil med hjemmelavet skyder. Så har I mange gode fastelavnsår igen – mine tøser bliver for store til den slags om et par år og det bliver trist… Kommer der fotos af jeres cowgirl-kreation på din blog?

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s