Om bloggen

Velkommen til mit uendelige hjem.

Mit navn er Marie-Louise og mit håb med denne blog er at inspirere dig, som kigger med, til at genbruge ting, tøj og møbler.

Som mange andre (kvinder) elsker jeg ting, mode og indretning, men jeg har det svært med den måde hvorpå nye ting produceres, fordi den ofte har en negativ konsekvens for de mennesker, som bidrager til fremstillingen og ikke mindst for miljøet og klimasituationen. Jeg har derfor sat mig for at opfylde mange af de materielle behov, som opstår i mit hverdagsliv, med noget som i forvejen findes. Og det er netop det, som I kan følge med i her.

Min passion, for det at genbruge, er blevet til en hel hobby og jeg arbejder med flere genanvendelseskoncepter, som det fremgår af bloggens underoverskrifter: ‘Metamorfose’ eller forvandling til noget nyt med en ny funktion, ‘Remix’, som er sammensætningen af  materialer til nyt tøj eller ting og ‘Makeover’, som handler om istandsættelse eller reparation.

Derudover er mit håb, at vi både i det offentlige og hos virksomheder bliver bedre til at genbruge. Jeg har derfor startet flere mindre projekter og workshops, blandt andet i min datters børnehave, som du også kan følge med i her på bloggen.

Jeg ved godt, at det at genanvende  ikke alene kan redde klimasituationen, men det et vigtigt element i at undgå udledning af CO2 og forbrænding af værdifulde materialer. Desuden er der god økonomi i genbrug og de penge du sparer, kan du bruge på at købe kvalitets-  og miljø- og fairtrademærkede varer , som er en god investering i dine medmennesker og alles fremtid.

Håber, at I løbende vil kigge med i mit uendelige hjem, hvor ting og materialer bliver shinet op, skifter funktion og genbruges i en uendelighed….

Marie-Louise Rosengaard

 

 

3 thoughts on “Om bloggen

 1. Hej Marie-Louise
  Jeg har fulgt din super gode video, med instruktion af bade poncho til børn af 2 gamle håndklæder.
  Den er så inspirativ og godt vist.
  Jeg tror desværre bare at de påskrevne mål på hætten er blevet byttet om.
  Jeg kan læse at hættehøjden skal være 30 cm, men når jeg følger instruktionen, bliver den kun 27cm.
  Tallene på videofilmen 27cm og 30cm på hætten skal byttes om.
  Men det passer også meget godt med dit udsagn til sidst, da du syr hætten på og den kommer til at lappe lidt over hinanden og du siger:”det er også ok.”
  Det ville den ikke gøre hvis målene var byttet om.
  Det prøver jeg at gøre på det næste syprojekt.
  De bedste hilsner
  Lise Raahauge

  Like

  1. Ah, det kan da godt lyde som om der er byttet om på målene. Det er Folkekirkens Nødhjælp, der har lavet videoen, men jeg kan evt tilføje fejlen, hvor videoen er delt på bloggen. Tak for det👌

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s