Årets pakkekalender – temaet er brugte børnebøger

IMG_0454

I år har nissens pakkekalender fået et tema – brugte børnebøger. Det gør det meget nemt at skaffe de 24 pakker, for der er helt utroligt mange brugte børnebøger til salg. I genbrugsbutikkerne finder jeg ofte en reol fuld af børnebøger til 5-10 kr. stykket eller endnu billigere. Mangler du bøger til decemberkalenderen, kan du derfor hurtigt overstå pakkeindkøbet ved at besøge et par genbrugsforretninger eller et bytte- eller loppemarked. Bogtemaet kan også bruges i en kalender til en voksen, for genbrugsmarkedet bugner generelt af brugte bøger, der forresten intet fejler og i gennemsnit (ud fra min egen statistik) kun koster en tiendedel af, hvad bogen havde kostet som ny.

Bogtemaet passer desuden godt ind hos os i år, fordi vi i øjeblikket hygger meget med aftenlæsning for børnene. Jeg er dog lidt spændt på, hvordan temapakkerne bliver modtaget, altså om pigerne vil synes, at det er kedeligt at få bøger hver dag. Weekendgaverne kan måske bestå af andet (og mere kreativt) end bøger – nu må vi se, hvad “nissen” har energi til. Det er altså heller ikke sikkert, at der, som de tidligere år, kommer en opdatering hver dag (måske heller ikke så interessant for jer læsere med et indlæg for hver pakke), men jeg vil love løbende at skrive små boganmeldelser om de forskellige børnebøger, som jeg har fisket ud af puljen af brugte børnebøger.

Denne december vil jeg foruden børnebøger blogge om forskellige kreative ideer til julepynt af skrald. Jeg håber, at det kan være til inspiration for dig, som gerne vil pynte op til jul på en både alternativ og mere bæredygtig måde. Men her får du først et lille indblik i de børnebøger (brugte og fra jeg var barn), som vi holder allermest af.

Nogle af de bedste er dem, der handler om de store kattedyr – tigre og løver.

IMG_0457

‘Tigeren som kom til te’ er en sød bog om Sofie og hendes mor, der en eftermiddag får besøg af en tiger, der æder og drikker alt, hvad de har i huset. Resultatet er at de må gå på restauration (det ord synes pigerne er helt morsomt) og spise aftensmad. Det var vel nok ærgerligt 😉 Bogen er fundet brugt og den kan jeg varmt anbefale dig, der læser højt for børn.

IMG_0459

Hermed første lille boganmeldelse. Med den er årest nissekalender og decemberhygge skudt igang her på bloggen. Jeg glæder mig til at vise dig flere gode børnebøger, som tidligere har været andres – og det bliver historierne jo ikke dårligere af 😉

IMG_0456


2 thoughts on “Årets pakkekalender – temaet er brugte børnebøger

  1. Hej Marie-Louise, det er en utrolig fin idé du har fået. Jeg har selv været i Genbrugsforretningen og der fandt jeg to nissekrus til kr. 5 pr stk, som “nissen” havde været forbi med i nat. Apropos genbrug, så står der følgende på Ugebrevet Mandagmorgen flg. her til morgen: “Danskernes forbrug gør os til et af verdens mindst bæredygtige samfund” – lad os få lavet om på det :-). God dag – KH Henriette

    Like

    1. Hej Henriette Skønt, at jeres nisse også gør det i genbrugsgaver. Jeg skal kigge nærmere på artiklen. Tak!Overskriften undrer mig desværre ikke 😦 da vi er et af de lande, der forbruger allermest og genererer mest affald. Skriv gerne igen med din nisses gavepåfund. Det vil jeg gerne høre om!

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s