Genbrugsgaven

Er det okay at give en brugt gave?

Ja, uden tvivl. Efter min mening burde en stor andel af alle gaver være brugte!

Problemet med gavetraditionen er, at den genererer et overforbrug samt affald, hvis altså vi ikke engang bruger gaven. Så hvorfor ikke lade ting recirkulere i mellem os, når nu vi har så mange ting i overskud og måske godt kan finde en lille smule energi til at udvikle en bæredygtig gave af noget som i forvejen findes?

En af mine veninder kender min holdning til gavegivning og forærede mig derfor, til min fødselsdag, en brugt bog, som hun selv havde læst og tænkte, at jeg også ville blive glad for. Det blev jeg og nu er det spørgsmålet, hvem der skal modtage bogen, som den næste i rækken?

På bloggen kan du se mine mere eller mindre kreative forslag til gaveideer. Ofte handler det om den rigtige indpakning eller gavekoncept. Og hvis det ikke kun er tanken der tæller, men der gøres op i et pengebeløb, er der altid mulighed for at supplere med en oplevelsesgave eller en gave med et velgørende eller bæredygtigt element (som er med til at holde hjulene i gang og øge efterspørgslen efter de bæredygtige produkter).

Jeg håber, at du, ligesom jeg, har mod på at bryde med normerne og give noget brugt!

Læs mere om fordele ved genbrugsgaver her og om udfordringer og ideer i indlægget her.

Min genbrugsfødselsdagsgave, som igen kan pakkes ind og foræres væk…

6 thoughts on “Genbrugsgaven

  1. Hej Anette Der arrangeres en hel del byttemarkeder også op til jul. Prøv at tjekke Facebookgrupper for landets byttemarkeder. Måske er du heldig, at der er et i nærheden af dig. På siden du nævner mener jeg også, at der er en kalender med samtlige byttemarkeder i landet 🙂

   Like

   1. Ja, det er ærgerligt. Måske kan du starte dit eget, men det bliver nok lige snert nok, hvis det skal være et Julebyttemarked i år. Ved at folkene bag byttemarkederne altid gerne vil hjælpe med opstart af nye markeder og der er vist også en manual, så det er nemt at gå til. Altså, hvis man har lyst til det. Har selv været frivillig på et par byttemarkeder og det har været en super oplevelse!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s