Rejseoverforbrug, men i bæredygtig taske….

Jeg er lige kommet hjem fra en fantastisk, men meget lidt bæredygtig ferie i Vietnam.

Først og fremmest er en ferie, der inkluderer flyvning vel næppe bæredygtig, men når det så er sagt, så var der også en helt masse shopping… og der er ikke mange genbrugsbutikker i Vietnam skulle jeg hilse og sige…

Så jeg gik altså lige i ferie-shopping-fælden, og købte blandt andet flere kjoler til mig selv og pigerne, og det på trods af, at det genbrugstøj som jeg køber herhjemme er lige så billigt som tøjet i Vietnam, og ofte er af bedre kvalitet. Her kan jeg eksempelvis nævne Diesel cowboybukser, som jeg gerne køber til 40-60 kr brugt, hvilket et par cowboybukser af ringe kvalitet også koster i Vietnam.

Desuden oplevede vi, at der er mere farve i de tekstiler, som kan købes i butikkerne i Vietnam end i tøj fra danske butikker. Min datter blev blandt andet farvet blå på hele kroppen af en sommerkjole og min mand fik kraftigt udslet på benene af et par bukser. Det skal så siges, at tøjet ikke var vasket inden brug, som vi ellers gør, og at huden var fugtig på grund af varmen, men det er stadig rigtig klamt, at se kemikalierne i tøjet have en så synlig påvirkning på huden.

Heldigvis er vi glade for tøjet, og sammen med flere dekorative souvenirs, blev det transporteret hjem til Danmark i denne bæredygtige redesign-taske, som jeg købte på et marked i Ho Chi Minh City. Tasken er lavet af emballagesække til pakning af fødevarer, i dette tilfælde grisekød.

grisetaske2

Følte mig lidt akavet iført en svinekødstaske, da vi gjorde et kortere ophold i Dubai, men man kan jo ikke løbe fra at være fra en grisenation…

Tag et nærmere kig på varedeklarationen på taskens bagside, hvis du tør….

grisetaske

Øf og fortsat god sommer til dig!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s