Der er duge i viskestykkerne

Jeg har haft de samme viskestykker i de sidste ca. 15 år. De er endda arve(viske)stykker fra min mormor, der sandsynligvis har haft dem i lige så mange år inden jeg overtog dem, hvis ikke flere. Hurra for god kvalitet i 100 % bomuld!

Der er tale om dette klassiske viskestykke med blå tern.

IMG_0785

Selvom viskestykkerne stadig kan bruges, så trængte jeg altså til nogle friske. Og for at få kvalitet og flot stof har jeg brugt disse to ternede duge til nye viskestykker.

IMG_0784 IMG_0794

Det typiske viskestykke er aflangt, og der var nøjagtig stof til to aflange viskestykker i standardstørrelsen, når den blå dug blev klippet i to lige store stykker. Stroppen, som viskestykket hænges op i, er sat fast midt for på den lange side, da den blev foldet og syet.

IMG_0795

Her hænger det færdige resultat sammen med grydelapper og håndklæde på komfuret.

IMG_0805

Af den anden dug blev der fire kvadratiske viskestykker. Hver har de fået en strop, der er sat på i det ene af hjørnerne.

IMG_0792 IMG_0793

Sådan ser de ud og passer godt ind i vores landkøkkenstil.

IMG_0798

Jeg faldt også over et andet stykke redesign, der fint kan passe ind i et køkken. Lamperne her er bøjet i metal fra konserves (til blandt andet tunfisk), og kan købes i cafeen Tranquebar i København.

IMG_0806 IMG_0807

Et af de næste syprojekt jeg vil kaste mig over er stofservietter. Vi bruger ikke køkkenrulle hjemme hos os, men i stedet stofservietter, når vi f.eks. spiser aftensmad. Der sælges mange stofservietter brugt, men det er de små (i lommetørklædestørrelse) der er bedst, fordi de ikke fylder så meget i vasketøjet og tørre hurtigt. Jeg vil derfor gerne sy nogle flere i den størrelse.

IMG_0808

Og stofrester til at sy servietter af, ja dem får jeg helt sikkert ikke svært ved at finde.


One thought on “Der er duge i viskestykkerne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s