‘Romance interrupted’ og andre 3D-scenerier bygget af feriefotos, papiraffald m.m.

Jo mere jeg bruger papir- og papaffald til kreative formål, desto flere sammenhænnge ser jeg det anvendt i. For det meste er jeg ude efter ensfarvede eller mønstrede pap/papirstykker, der kan bruges til at male/tegne på eller klippe i, men i de her 3D rammer har jeg ladet motiver fra brugt emballagepapir og -pap indgå som scenerier, som fotografier sættes ind i. Resultatet er ret friskt og et godt alternativ til almindelige børnefotografier i rammer – og de er lige noget for ungerne!

IMG_1416

Sådan så rammerne ud da jeg købte dem (brugt).

1391367008404

Med højhælede sko, tasker og andre dameaccessories bygget i lag på lag af pap, der giver en 3D-effekt. Mega kedeligt udtryk, men rammerne fejlede ikke noget, og jeg ville derfor hellere bruge dem til fotos af mine piger.

Det første foto som jeg gik i gang med, er et billede af min datter, der spiser spagetti. Det blev blended ind i en side fra Disneybogen om Lady og Vagabonden (den havde vi nemlig to af), midt i den der romantiske spagettiscene, som du nok kender.

Og her til lidt retro photoshop – med saks og limstift og limpistol. Først klippede jeg min datter ud af fotografiet med en saks, der kan klippe helt fint. Jeg brugte rammen til at definere det stykke af siden, som skulle indgå i rammen.

IMG_1335

Hundene blev også klippet ud af baggrunden, så fotografiet kunne sættes ind mellem dem og baggrunden, så det ligner, at min datter spiser med af tallerkenen. Jeg brugte en hvid snor som “spagetti”, hvis ender meget forsigtigt, for ikke at rive papiret i stykker, blev sat i munden på hver hund med lim.

IMG_1336

Jeg kalder det færdige resultat ‘Romance interrupted’.

IMG_0273

Det næste foto er sat sammen med papemballagen fra en popcornæske. Det er et foto af samme pige, bare yngre. Igen samme teknik med at klippe fotoet fri af baggrunden.

IMG_1340

IMG_1341

Og så manglede der bare lidt rigtige popcorn, der ligger løst foran fotoet. ‘Pop-up baby’ hedder værket.

IMG_1420

Som baggrund til den næste ramme har jeg brugt et foto med delfiner fra en gammel årskalender med naturmotiver fra Australien.

IMG_1370

Fotoet viser min yngste datter på badeferie.

IMG_1374

For at få en effekt af at være under vandet, har jeg brugt glasdimserne her (jeps også fundet brugt – og stadig i original emballage).

IMG_1375

Den ene delfin er klippet ud og sat foran fotografiet, så det ser ud som om, at hun er under vandet blandt delfiner. Titlen er noget à la ‘Holder vejret hos delfinerne’.

IMG_0274

Den sidste ramme indeholder en baggrund fra en emballagekasse, der har indeholdt en Monster High dukke. Og fotoet passede suverænt ind.

IMG_1376

IMG_1378

IMG_1377

‘Det lille kemisæt’ har jeg valgt at kalde det 🙂

IMG_0278

På rammens side har jeg sat en plastikedderkop fra en nytårsknallert og brugt et stykke rød kobbertråd fra en kabeltromle fra en højtaler.

IMG_1379

Måske har du også fotos, der trænger til en ny kontekst – og der er altså skrald nok at eksperimentere med, skulle jeg hilse og sige!


3 thoughts on “‘Romance interrupted’ og andre 3D-scenerier bygget af feriefotos, papiraffald m.m.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s