DIY børnekapper

IMG_0052IMG_0051IMG_0049IMG_0050

Min yngste datter har fået en ny dille. Hun er helt vild med at gå med kappe!

Kappe til hverdag og til fest, oven på en fin kjole eller uden på overtøjet. Den er med overalt og passer til ethvert outfit 😉

Og så er den nem at lave selv!

Den røde kappe her er lavet af farfars juledug, der blev kasseret på grund af en stearinplet. Pletten var placeret midt på dugen og der var derfor masser af stof uden pletter i hver ende af dugen til labre kapper.

IMG_0053

Jeg bliver aldrig tosset med nervøst velour, men stoffet passer perfekt til en kappe, fordi det har farvespil og smyger sig om kroppen.

Til min datters veninde, der fyldte 6 år, lavede jeg denne deluxe kappe med en rest af kaninpels ved kappens lukning og broderet motiv på bagsiden.

IMG_0044IMG_0046

Kapperne er lavet af et stykke rektangulært stof ca. 2 meter x 1 meter. De lukkes med en hægte fra en norsk sweater, der er nem for børnene selv at bruge.

Det broderede stof med hofdamemotiv er fra en oval billedramme.

IMG_0089

Jeg samler på rammerne til fotografier, og så er broderierne tilovers. Tidligere har jeg også brugt broderier til udklædningstøj. Her bag på en kongevest.

vest bagfra

Har du (eller kender du et barn) med hang til kapper, er det bare at springe ud i at lave kappen selv. Der er masser af gode brugte tekstiler i gemmerne, der egner sig til formålet, og ofte behøver du blot at klippe et passende stykke stof til og sætte en lukning i, så er barnet tilfreds med resultatet.


One thought on “DIY børnekapper

  1. Måske et dumt spørgsmål, men hvor sætter du hægten?
    Så der er 2 meter på den vandrette del og 1 meter i højden lodret?

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s