Toilettaske af brugte håndklæder og badeforhæng

Jeg har på det seneste fået flere bestillingsopgaver fra venner og familie. Det er ikke fordi, jeg tager penge for syopgaver (for jeg er hverken professionel eller har oceaner af tid), men man kan for eksempel ønske sig noget i fødselsdagsgave. Blandt andet ønsker min far sig at få ændret udskæringe i sine t-shirts, og min datter en Elsa-kjole, som den fra Disneys film Frost. (Mere om Elsa-kjolen håber jeg på at vende tilbage med senere på året)

Min veninde ønskede sig, til sin fødselsdag her i september, en toilettaske a la den toilettaske, som vi engang syede i håndarbejde i folkeskolen for ca. 25 år siden. Dengang havde vi en fantastisk håndarbejdslærer, der set i bagspejlet lærte os rigtig meget. Her er den toilettaske, som jeg syede, og som faktisk stadig er i brug.

IMG_0057

Tasken er opbygget som en harmonika, hvor to separate rum er syet sammen og tilsammen danner endnu et rum. På indersiden er den foret med plastik, så den kan tørres af, og så den ikke lækker med shampoo og lignende.

IMG_0058

Min veninde ønskede sig en toilettaske, der var lidt større end den oprindelige, og med endnu flere rum – og så måtte den gerne være sjov og have et ferietema.

Og her er resultatet syet af brugte håndklæder og badeforhæng og to stropper fra en papirsbærepose.

IMG_0059

Indeni er der rigtig mange rum til vatpinde og alt det andet.

IMG_0062 IMG_0061 IMG_0072

Binder man de to øverste stropper sammen kan den også hænge.

IMG_0066

Og her fra siden – en lækker detalje med forskellige håndklædemotiver, som også ses i den midterste lomme.

IMG_0067

Måske kan du huske håndklædestoffet, der er brugt til tasken, fra den havfruemorgenkåbe, som jeg lavede til min datter?

IMG_0146 IMG_0155

Toilettasken var meget svær at gå af med 😉 men min veninde blev helt vild glad for den! Og når nu jeg ikke selv skal beholde den, må glæden ved at give “værdiløse” materialer – håndklæder og badeforhæng nyt liv, bære lønnen i sig selv 🙂


2 thoughts on “Toilettaske af brugte håndklæder og badeforhæng

  1. Hold da op, hvor er du dygtig. Det er så fint. Både badekåbe og toilettaske. Skriver du nogensinde “tutorials”? Altså på hvilket skridt i processen syr man de to lommer sammen til at danne en tredje?

    Like

    1. Hej Helle Det kunne jeg godt være bedre til. For det meste kopierer jeg tøj vi har i forvejen eller laver mit eget mønster og som autodidakt syerske kan det være svært at forklare hvordan.. Men flere step-by-step vejledninger kan helt sikkert overvejes😊

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s