Genbrugsbaby #2 Hjemmesyet babylegetøj

Der bliver lavet lækre ting til børn som aldrig før, og det er nemt at blive fristet til at købe nyt legetøj til fx barnevognen. Men med et minimum af sy-kundskaber og brugte materialer kan man altså også selv sy noget fint. Her er hvad jeg har lavet med nål og tråd og lidt inspiration fra nutidens fede designs til baby.

Først min ‘Tro, håb og kærligheds-hænger’ lavet af stofrester fra en skjorte, en nederdel og et lagen.

Figurerne har jeg selv fundet på og tegnet. For at se, hvordan stoffets mønster bedst tog sig ud på den enkelte figur, klippede jeg skabelonen ud af papiret og brugte papiret med skabelon-hullet i, som kan flyttes rundt på stoffet til man rammer det rigtige udtryk.

Til at hænge figurerne i er brugt stropper fra bæreposer, bånd fra en blomsterbuket og snor fra et prismærke. Jeg har skrevet om det før, men her er så endnu en opfordring til at beholde diverse bånd og stropper til brug i forskellige sy-projekter.

Den er både sjov at slå til og blød og rar at holde i, når det er sovetid 🙂

Den anden barnevognslegesag, to kirsebær, er syet i strikrester fra brugte striktrøjer – en grøn og en pink.

Sådan har jeg syet den.

 

Klip to runde stykker til bær. Ri i kanten rundt og fyld med pladevat (fra fx brugt pude). Stilke og blade er også klippet ud og syet i hånden.

Her hænger den i vognen.

Og så til et sidste genbrugsfif til ophæng af legetøj. I barselsgave fik jeg den her geniale løsning til at tage med på tur i stedet for hele aktivitetstæppet – en elastiksnor, en af dem med huller i, der bl.a. anvendes i skibukserne til at spænde under støvlerne. Snoren kan sættes op mellem stole- og bordben mm. med legetøj på. I hver ende er en knap, som fastgør snoren. Mange tak for den søde Anne (hvis forældre står bag den smarte opfindelse)! En barselsgave som hun forærer sine veninder, og i mit tilfælde med dertilhørende genbrugslegetøj – SKØNT!

 

 

 

 

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s