Genbrugsbaby #1 Voksiposebetræk

Så er jeg langt om længe tilbage på bloggen – flere kilo lettere og et nyt menneske rigere. Min lille Caia er en glad og nem baby, så hvis du forgæves har ventet på nye indlæg her, er det altså ikke hendes skyld. Jeg har bare haft brug for at nyde familielivet – og skriverierne her er trods alt svære at nå sideløbende med kreative projekter og bleskift (hvorfor mine blogindlæg i den kommende tid måske også bliver lige lidt mindre teksttunge). Nu er det så tid til nye indlæg og du læser lige nu og her på første afsnit af min blogserie ‘Genbrugsbaby’ – som ikke handle om en brugt baby (stop dig selv tossehoved ;)), men selvfølgelig livet med brugt og hjemmelavet babyudstyr 🙂

Det førte afsnit skal handle om et helt traditionelt syprojekt for den syglade babymor, nemlig et betræk til voksiposen, men i mit tilfælde primært syet af brugte stoffer og ‘reservedele’. Dynen fik jeg ved et tilfælde af venner fra vejen, der havde to voksi-sommerdyner, som de ville af med. Min veninde stod netop også og havde brug for en dyne, så begge dyner fandt nye hjem (så fedt!). Hos børneloppen (fantastisk børnebutik, som jeg vil blogge om en anden god gang) købte jeg en bund og så manglede jeg bare betrækket, som jeg gerne selv ville ‘designe’. Det blev til hele to betræk, det ene med morfar-look og det andet sådan mere sailor-agtigt. Jeg lånte min venindes betræk som model og tænkte at det da var en smal sag at sy. Det var så et noget større arbejde med mange detaljer, og jeg endte da også med et spejlvendt betræk i mit første forsøg (hovsa). Pyt med det, for det fungerer fint alligevel, men har du et mønster, så vil jeg anbefale dig at bruge det, da det er nemmere at tegne efter end efter et eksisterende betræk. Det der er tidskrævende er alle de små huller til bindestropperne. På det oprindelige betræk var der runde huller, men jeg lavede i stedet almindelige knaphuller. Ydersiden på begge poser er syet af stof fra genbrug, men stoffet fra posernes inderside skal jeg indrømme er købt nyt for nogle år siden.

 

Knapper og snørestropper mm er alt sammen brugte sager og dele som jeg har taget fra kasserede rygsække, som fx her.

 

Og til morfar-betrækket en læderrest fra en skuldertaske.

 

Her lidt flere fotos også med bebs på.

 

 

 

Projektet tog et par dage, men resultatet det værd, og jeg fik brugt en del stof , knapper og dimser, som fyldte på hylden. Ungen er glad for at sove og lege i posen – hun var bare træt af modeljobbet på fotoet ovenfor 😉

I de næste afsnit kan du læse om hjemmesyet legetøj, sengetøj mm – også af brugte materialer, og om at shoppe genbrug til den lille ny, hvilket heldigvis aldrig har været nemmere end nu (juhuuu).

Og for resten er jeg mega glad for at se, at mange stadig kigger med, selvom bloggen i de seneste måneder har været forsømt. Tak for det du!


2 thoughts on “Genbrugsbaby #1 Voksiposebetræk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s