Mere med skum – Marokkopude og stolehynder med nyt betræk

Når betrækket på puder og hynder bliver slidt hjemme hos mig, er det ikke ensbetydende med at fyldet inden i også skal kasseres. Det tager selvfølgelig tid at sy et nyt betræk til f.eks. en skumgummihynde, men behøver ikke at være det sværeste syprojekt i verden. Her får du to af mine ‘nyt betræk’-projekter – det første med stolehynder.

Her er hynden før:

IMG_0205

Ret nusset. Jeg fandt derfor to stykker kraftigt uldstof i bunken af genbrugsstoffer – i forskellige farver, for ingen af stofstykkerne rakte til alle fire hynder. Altså blev de nye hynder både lysegrønne og mørkeblå. Velcrodelen, der holdt de gamle hynder fast på stolene, blev genbrugt i de nye. Til sidst blev betrækket holdt fast til skumgummihynden med systing som det oprindelige betræk også blev.

IMG_0204  IMG_0203

Så er der marokkopuden her. Min mors, men den var blevet helt tyndslidt i læderet, så den gav hun mig 😉 – til kreative formål. Og sådan en marokkopude er da også proppet med en masse udmærket skumgummi.

Jeg besluttede at beholde pudens oprindelige form, og syede et nyt betræk af en brugt dug med kæmpestore blomster, et ternet stykke stof og med knapper fra genbrug.

1388317707217

Puden er blevet meget spraglet, men jeg kan li’ den, og den flytter lidt rundt hjemmet – også på børneværelserne, hvor den måske bedst passer ind.

image

Har du også hjemmesyede spraglede marokkopuder eller andet spændende med skumgummi, så del gerne her eller i en mail 🙂 det vil jeg gerne se! 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s