‘Peaceful pinse’ med tid til syprojekter – og vi fik spist op.

Corny titel – ja, men sådan føltes den faktisk, pinsen, her hos mig. Vi lagde ud med forskellig (hyggelig!) komsammen fredag-lørdag, men søndag og mandag stod på total afslapning og et par krea-projekter blev det også til.

Min datter på 9 år ønsker sig en telefon, så vi tog tilløb ved at sy en mobiltelefon-taske efter hendes helt eget design og af diverse genbrugsmaterialer (surprise). Her er den med farvede læderester købt i en genbrugsbutik, en lynlås fra et par herrebukser, perler fra to forskellige armbånd, der var gået i stykker, og en lille pelsrest med skumgummifyld fra en pude.

image  image

Min datter tegnede en tegning af ‘drømmetasken’ og valgte en sort og pink læderrest. Jeg syede tasken, for det er ikke helt nemt at sy i læder på maskine, mens hun klippede frynserne og lavede pelskvasten med perlekæden til at hænge i lynlåsen. Hun er normalt ikke den overbegejstrede type, men tasken her kunne hun ikke lægge skjul på er blevet vellykket. Der er plads til både store og små modeller af telefoner, og vi må se, hvad det ender med – når de elektronikforskrækkede forældre får taget sig sammen til at købe en…

Mit næste projekt med læder kommer til at handle om min yngstes vinterstøvler – helt udtjente, men måske kan de bruges til noget alligevel.

image

De nysgerrige kan jo følge med her på bloggen…

Der blev også tid til at se til vores nye kæledyr, der er flyttet ind i mandens firmajulegave – en stor glasbeholder med trælåg, så stor, at den faktisk er svær at finde anvendelse til, og altså er den indtil videre blevet haletudseakvarie. Det bliver ikke denne, men en anden gang, at jeg blogger mere om firmajulegaver, som er dejlige at få – hvis altså man kan bruge dem!!! Glasbeholderen her har jeg f.eks. allerede set flere eksemplarer af i genbrugsbutikkerne – og lur mig, om de ikke stammer fra medarbejdere fra samme virksomhed, der som min mand, har fået dem til jul? Haletudser er for resten super nuttede (jo de er!), kræver lidt frisk mosevand i ny og næ, og skal sættes ud igen, når børnene alligevel er blevet trætte af at kigge på dem – altså et helt igennem perfekt husdyr, som mor her varmt kan anbefale.

image  image

I pinsen slappede vi så meget af, at vi “til alt held” havde glemt, at butikkerne ikke var åbne. Derfor fik vi tyndet ud i skabe og fryseren for madvarer, der snart skulle spises. Jeg havde blandt andet en pakke kokosmel, der var blevet for gammel ifølge udløbsdatoen. Indholdet fejlede umiddelbart ikke noget, så søndag lavede jeg kokosmakroner i den bedste mormor stil med “for gammelt” kokos og indholdet fra flere små sukkerpakker fra rejser og cafebesøg.  Og alle var glade!

image  image

Vi har en tradition med at spise alt op i køleskab og fryser inden vi tager på sommerferie, hvor vi helt slukker for køle-fryseskabet. Det bliver nemt i år, da vi her i pinsen næsten nåede helt i bund 🙂

Alternativ brug af firmajulegaver, bedste råd om forebyggelse af madspild eller andet, som du måtte have på hjertet, affødt af indlægget her, modtages gerne i kommentarfeltet herunder – Jahh!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s