Pigeværelser i gennemført genbrug #IKEA-hacket højseng

I flere år har jeg glædet mig til at indrette vores hus, men der er hele tiden kommet det ene eller andet byggeprojekt i vejen. Nu er der så langt om længe tid til de sjove indretningsprojekter. Især pigernes værelser har jeg glædet mig til at fylde med en masse fantasifulde genbrugsløsninger. Min ældste datters værelse er det første, som vi har taget hul på. Det er et aflangt værelse med et indhak i den ene ende, som jeg tidligere uden held har forsøgt at få vores IKEA køjeseng passet ind i. Indhakket er ellers perfekt til en køje- eller højseng, da en seng vil fylde meget andre steder i det aflange rum. Problemet er bare, at en standard seng er både for bred og lang. Til at starte med havde jeg derfor en idé om at bygge en ny sengeramme af den gamle IKEA køjeseng og et sengestel af forskellige møbler, som rammen kunne hvile på. Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke har de store GDS tømrer/snedker evner, så jeg måtte have manden (som efter at være blevet husejer, kan bygge det meste) med på projektet. Vi diskuterede frem og tilbage, hvordan en højseng kunne bygges, så den var sikker at kravle og sove i. Desuden havde jeg bestemt mig for, kun at bruge brugte møbler og materialer, som vi havde i forvejen eller kunne købe brugt, hvilket ikke gjorde vores samarbejde om sengen nemmere…

IMG_3459[1]

Som det første lavede min mand sengerammen fra den ene køje 5 cm kortere i bredden, så den ikke længere ragede ud af indhakket, men hvordan sengen skulle gøres færdig var vi langt fra enige om. Min mand var flere gange klar til at bestille et par ens/lige høje reoler på IKEA’s hjemmeside, mens jeg forsøgte at finde samme reoler på dba, men eftersom vi ikke har bil endte det alligevel med, at det var nemmere at gøre sengen færdig med materialerne fra køjesengen plus 4 brædder, som vi havde tilovers fra et andet byggeprojekt. Her samles sengen og benene forlænges med brædder, så sengen kommer op i en højde, hvor rummet under sengen kan bruges.

IMG_3465[1]  IMG_3474[1]

Der gik en lille uges tid med at gennemtænke og afprøve, hvordan sengen skulle bygges – samt at diskutere (læs skændes om) hvilke materialer, der skulle bruges – nye versus brugte. En tur i IKEA havde sandsynligvis også sat parforholdet på prøve 🙂 og resultatet med brugte materialer er rigtig godt. Se her.

IMG_3480[1]

Eftersom sengerammen var gjort mindre skulle resten af sengens elementer også tilpasses og det tog tid. Da sengen så var færdig og skulle rejses op og skubbes rundt og ind i indhakket, var det lige før der ikke var plads nok i værelset, men det lykkedes (til mit held – for der var mandens genbrugsgejst helt brugt op!). Jeg vil derfor ikke påstå, at vores IKEA-hack var så let og lige til, som andre IKEA-ombygningsprojekter fremstår i videoer på nettet. Så nu må sengen gerne holde de næste mange år!

Min datter er sandelig også glad for resultatet og rummet til tøj under sengen. Her er hun i fuld sving med at indrette.

Perlegardinet har jeg selv engang haft hængende på pigeværelset, og det passer tilfældigvis godt til vægmaleriet, som du kan læse om i næste indlæg – og ja, se lidt af her også 😊 

 

 


One thought on “Pigeværelser i gennemført genbrug #IKEA-hacket højseng

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s