Julens hjemmelavede gaveindpakning med kageforme, clementiner og et gammelt liggeunderlag

Pigerne og jeg lavede vores eget hjemmedesignede gavepapir til julegaverne i år. Jeg havde forestillet mig, at det havde været mindre tidskrævende, men pigerne syntes, at det var sjovt og resultatet blev også ganske fint.

Vi brugte hvidt og brunt papir fra pakkeforsendelser, som jeg blandt andet har fra forsendelser på arbejdet (og også tidligere har skrevet om), og fra en butik i Lyngby, hvor de havde en større mængde stående fra udpakkede varer, som jeg fik lov til at få. Det var lidt grænseoverskridende, og i følge min mand super pinligt, at spørge, om jeg måtte snuppe lidt affald med hjem. Men i butikken skulle de jo alligevel af med det og insisterede på, at jeg til hver en tid kan komme igen efter mere papirskrald 😉 Der må i øvrigt være mange butikker, kontorer m.fl. med store mængder af den slags uudnyttet papiraffald, som snildt kan få værdi til kreative formål i gør det selv hjem, SFO’er, børnehaver m.fl.

Vi fik ikke bagt småkager denne jul, men kageformene kom i stedet frem til dekoration af gavepapiret. Først blev de brugt til at tegne efter med tuscher.

img_5661

Og efterfølgende til at klippe forme af liggeunderlag efter.

img_5659  img_5660

Det var lige før, at formene kunne trykkes ud, der kunne i hvert fald klippes efter aftrykket. Til at trykke med brugte vi akrylmaling.

img_5664

Her det færdige resultat. Papiret krøller lidt, men det har også sin charme.

img_5695

Her et par mere med andre forme og farver.

img_5685  img_5666  img_5668  img_5665

Jeg forsøgte mig også med clementin-tryk. Måske er det nemmere med citroner, der er mindre porøse, for trykket blev lidt utydeligt, men det fungerede alligevel fint, da det først kom om gaverne.

img_5677  img_5681

Til-og-fra kortene blev klippe af diverse papemballager, the- og cornflakespakker blandt andet.

img_5670  img_5684  img_5683

Jeg brugte også en tom chokoladeæske som gaveæske, med en rest gavepapir limet på, der hvor der var tekst på pakken.

img_5682

Og en tom plastikdåse, med ensfarvet indhold, der derfor ikke røbede, hvad der var i.

img_5687

Så er det altid en god (bæredygtig!) idé at gemme og genbruge både gavebånd og -papir. Det kan fx opbevares i en kasse som denne her, hvor gavebåndet ligger hulter til bulter, men sagtens kan bruges mindst endnu engang.

img_5696

Alle pakkerne blev åbnet inden for en lille halv time og julen var hyggelig, men hurtigt ovre, hvilket igen i år bekræfter mig i, at det havde været et unødigt ressourcespild med en masse nyt indpakningspapir. Især, når gavepapir og bånd kan genbruges flere gange og der findes meget emballage, som med lidt fantasi fint kan fungere som indpakning.

Hvad med dig, der læser med? Måske har du også været opfindsom med din gaveindpakning – del i så fald gerne dine ideer her.

 


2 thoughts on “Julens hjemmelavede gaveindpakning med kageforme, clementiner og et gammelt liggeunderlag

  1. Hold op, hvor er det flot! Jeg genbruger selv både papir og bånd (ligesom min mormor gjorde :-)), men det ser meget mere almindeligt ud. Dine indpakninger er virkelig kreative.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s