Remake Christmas – skrald og skrammel bliver til julegaver.

Har du hørt om ‘Remake Christmas’?  En kreativ genbrugslandsby midt i København, hvor børn i december kan lave deres egne julegaver af forskellige ting og materialer, der ellers havde fået skæbne som affald. Eventen har også kørt sidste år, men har i år fået ny location og er udvidet med flere huse til workshops, underholdning mm.

Byen er bygget af Thomas Dambo, som du måske kender fra DR’s ‘Fra yt til nyt’, og frivillige, men huser i år også mange andre genbrugsentusiaster, blandt andet et Jule Byttemarked, hvor du kan bytte julegaver/kalendergaver, grønne madlavningsboder, underholdende og musikalske indslag på en lille scene mm.

På lørdag fra kl. 11-15 er jeg heldig også at være del af byen med en lille workshop. Her kan man lave holdere til blyanter mm. med paprør, brugte bøger mm. Som den her med forhistoriske dyr – en gave til en dreng, der fyldte 6 år.

img_3335  img_3336

Har du ikke mulighed for at deltage på lørdag, får du her en lille vejledning i, hvordan en ‘kreastation’ som denne bliver til.

 1. Du skal bruge paprør, fra fx en plakat eller større rulle med papir. Toiletruller kan også bruges, men så bliver resultatet ikke lige så robust. Du kan også bruge papringen fra en rulle tape. Skær paprøret i stykker med forskellig længde. Brug evt. en sav eller brødkniv, hvis røret er meget kraftigt.
 2. Beklæd de forskellige rør med papir fra fx en billedbog, et atlas, ugeblade, tegneserier eller lignende. Papiret kan både sættes fast med limstift eller tapetklister. Pas på med ikke at komme for meget tapetklister på for så kan det godt klumpe under papiret.
 3. Lim rørene sammen, så de står lodret og blyanter mm. kan stå i dem. Det tager ofte lidt tid at arrangere dem godt i forhold til hinanden, og der er mange måder. Det er mest praktisk med de højeste rør i midten og de lave til viskelæder, clips og nips yderst. Brug limpistol og lad hvert rør hæfte til mindst to andre rør, så holder den bedre.
 4. Sæt en bund i. Bunden kan fx være fra en papkasse, der har indeholdt kopipapir eller en cornflakespakke. Placér rørene på pappladen og tegn rundt om den. Klip pladen til og beklæd den med papir, der ses fra oven, når man kigger ned i holderen. Bunden limes også på med limpistol, men der er mange kanter, så limen når at tørre inden man er nået hele vejen rundt. Start derfor med at komme lim på rørsamlingerne i midten og sæt plade og rør sammen. Herefter kan du lime rundt i kanten. Limklatter i kanten kan efterfølgende klippes af, men pas på, at du ikke flår papiret på rørene med af.

Til denne holder/kreastation har jeg brugt en børnebog, som jeg tog med hjem fra et bogbytteskab i Berlin. Den er på tysk, så jeg kan ikke læse den for pigerne, men den er i stedet fin til kreative formål som det her.

img_3332  img_3330

Her er et par af rørene med forskellige motiver og seje dyr fra bogen.

img_3329  img_3328  img_3327

Og her er holderen set oppefra.

img_3334

Kig forbi på lørdag til julekreahygge eller en anden dag. Remake Christmas Byen er uden tvivl det bedste, og mest bæredygtige åndehul, i den travle (og uudholdelige) juleshopping på strøget.

Læs mere om Remake Christmas her. Byen er åben frem til 21. december og afholder også workshops for skoleklasser i hverdagene.


3 thoughts on “Remake Christmas – skrald og skrammel bliver til julegaver.

 1. åh det lyder så sjovt
  gider der var noget her ude hvor jeg bor, men det nok for meget på landet…. og jeg har jo ingen børn at gå til det med….

  hvis man har tid og mulighed kan man jo male rørerne først… og give dem en god lak bagefter.

  Like

  1. Ja, jeg glæder mig også. Er sikker på, at børn som kreative sjæle er velkomne, men det er måske lidt langt at rejse for? Det er jo tit i hovedstaden at de nye anderledes initiativer starter, så man kan håbe at lignende genbrugsaktiviteter breder sig til resten af landet og kommer til dig. Helt rigtig, at det vil give kreastationen det ekstra med maling inden i rørene, men jeg kan nu meget godt lide den lidt grove overflade som siderne i børnebøgerne af ældre model har og de holder nogenlunde uden lak. God weekend til dig, selvom det ikke bliver til Remake Christmas.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s