Årets høst fra genbrugsnissen

Det sker sjældent, at mine børn får legetøj ved andre lejligheder end jul og fødselsdage, men i december går det helt amok, når genbrugsnissen forkæler! Og selvom de er store nu (7 og 10 år) nænner jeg ikke at afsløre, at han ikke findes. I år har jeg dog droslet ned for de daglige løjer ved at levere de 24 pakker på én gang. Pigerne fandt de nummererede pakker under klaveret.

img_5551

Hvad der ikke har ændret sig fra tidligere år er det brune gavepapir genbrugt fra pakkeforsendelser, og at pakkerne som oftest er fællespakker, eksempelvis brætspil til deling/glæde for hele familien. Et bevidst valg fra min side, eftersom det ganske enkelt efter min mening er vigtig for børn at lære at dele, og samtidig totalt idiotisk og et spild af materialer at købe to identiske gaver for ikke at gøre forskel. Især når nu der næsten altid er forskel på søskende, fx i alder og individuelle behov. Derfor indeholder nogle pakker også to forskellige gaver, én til hver, med tøj, brugte børnemagasiner, hvor jeg har forsøgt at ramme deres individuelle smag og nuværende behov. Og så er der altså også praktiske gaver, som eksempelvis strømpebukser foruden de hårde pakker. Her et lille udsnit.

img_5385

Der er også en enkelt ny ting – et blækhus med blæk til til-og-fra-kort og evt. et par julekort. Blækhuset er købt i museumsbutikken på Garderhøjfortet i Jægersborg, der for resten er et besøg værd for hele familien.  Vi har både fylde- og fjerpen og ender nok med meget sorte fingre, når kortene er skrevet 🙂

Bemærk, også de små kopper i Mågestel, som man kan være heldig at købe billigt. Dem skal der varm kakao i – og den smager bare bedst i gode kopper!

Gaverne er fundet af mange omgange hen over 2016, og kalenderen løber ca. op i et par hundrede kroner samlet set, hvoraf pengene primært er gået til velgørende organisationer. Og som du kan se, har jeg, foruden de gode formål, fået rigtig meget for pengene.

I år fulgte der et lille brev med pakkerne, men ellers har hver pakke i år et nummer og lille juletegning. Og de bliver dagligt undersøgt og lagt i nummerorden, så løsningen med at få pakkerne på en gang fungerer fint, og jeg behøver ikke at skrive lille tekst og pakke ind hver aften inden med det her pakke-setup.

img_5391  img_5548

‘Nissen’ har dog lavet en enkelt svipser, for 14. december mangler, og i stedet er der to gaver til 12. december. Den lader jeg pigerne selv om at løse….  det var altså også en træt nisse, der en sen aften blev færdig med indpakningen af de mange pakker…

Mangler du pakker til pakkekalenderen, kan jeg foruden de gængse genbrugsbutikker anbefale dig at kigge forbi Nytorv i København, hvor der i forbindelse med eventen Remake Christmas også er et byttehus. Der er både tøj og forskellige brugsting, men også en del legetøj og andre småting. Måske har du andre bud på bæredygtige kalendergaver? Er det tilfældet, så del dem gerne her!

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s