Hjemmelavet gavepapir af papiraffald fra pakkeforsendelser

Sådan noget kraftigt og ofte brunt papir fra pakkeforsendelser bliver ikke smidt ud, når jeg er i nærheden. Det er nemlig rigtig godt gavepapir, både som det er med flot gavebånd om eller dekoreret med vandfarve, tusser eller andet, så det snupper jeg!

Pakkepapiret ligger i en høj bunke på mit hobbyværelse klar til brug ved fødselsdage mm. Mine piger på 7 og 9 år elsker at pakke ting ind, hvilket fx kan være del af en leg, og til det formål er der sørme ikke nogen grund til at bruge helt nyt gavepapir. Derfor bruger de også løs af papiret, når behovet melder sig.

Senest var det nu mig, der gik i bunken og fik lavet indpakningspapir til min mors fødselsdagsgave – med pigernes tusser. Det blev til et blomstermønster i grønt og rødt, sådan lidt torneroseagtigt.

img_5034  img_5035

I pakken var der strikkede karklude. For hvad giver man en kvinde i sin bedste alder, der har alt? Det kunne fx være chancen for at udfase mikroplast i den daglige køkkenrengøring med nye karklude, der ikke afgiver plast til vandmiljøet (ja undskyld, at temaet med plastik også sneg sig ind i dette indlæg). Ved nu ikke, hvor glad hun blev for dem. Hun har jo også levet i tiden både før og med plastik karkludene, og har på et tidspunkt valgt dem frem for bomuldskluden. Men hun ville give de strikkede klude endnu et forsøg, så nu må vi se, om jeg får dem retur.

img_5030

Blomsterbuketten blev hun uden tvivl glad for. Den var også blevet helt fin sammensat af både købte og plukkede blomster, bregner, bærranker og andet sensommer lækkert fra mosen – og ja, også pakket i samme knitrende og old school genbrugsgavepapir, som det bare er en dødsynd at give en skæbne som affald, førend det har tjent endnu et formål som eksempelvis indpakningspapir!!!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s