Ekspedition plastik – støt en god sag (og få billetter til Den blå planet)

Hvis man er i tvivl om, at havene flyder over med plastik, kan man bare tage en tur til Thailand, Phuket, hvor der hver dag (i hvert fald i juli) skyller store mængder affald op på strandene. Her tilbragte jeg min sommer. Knapt så idyllisk var det at se øjebæ på øjebæ (og heller ikke helt ufarligt for små ting- og pilfingre) på de ellers paradisiske strande. Æv!

img_4449img_4457

Der var heldigvis flere ‘strandhelte’, der ryddede op, men sikke et Sisyfos-arbejde, for hver dag var der igen lige så meget skrald som dagen før.

img_4458img_4459

Mon ikke, at du med stor sandsynlighed har haft lignende oplevelser med skrald på strandene i udlandet som herhjemme, og som mig drager den konklusion, at der dælme må være meget affald i havene? Måske tænker du også, at noget må gøres!!! Det er der da efterhånden også flere der gør, i særlig grad den danske miljøorganisation Plastic Change. Læs her, hvordan vi kan være med til at støtte deres vigtige sag.

Kurs mod plastiksuppen

Plastic Change skal endnu engang af sted på en ekspedition for at undersøge og sætte fokus på plastik i havene. Denne gang går turen til verdens største ‘plastiksuppe’ i det nordlige Stillehav. En samling af plastikaffald som vurderes at brede sig over et område på størrelse med Afrikas kontinent! Her skal besætningen på ekspeditionsskibet S/Y Christianshavn blandt andet undersøge, hvordan plastikken bevæger sig og fordeler sig fra havoverfladen og nedefter. For det er nemlig kun 1% af det plastikaffald vi afgiver til havet, der så at sige flyder oven på. Resultaterne indgår i en global database, der gør forskere m.fl. klogere på, hvordan udfordringen med plastik affald skal gribes an. Du kan også læse mere om ekspeditionen og plastik i havene på Plastic Changes Facebook side.

Støt ekspeditionen og få gratis entre til Den blå planet

‘Ekspedition Plastik’, som ekspeditionen hedder, påbegynder 1. november fra Los Angeles rejsen til havs mod den største samling plastikaffald i havmiljøet. For at gennemføre ekspeditionen har de brug for økonomisk støtte. Derfor indsamler de i øjeblikket penge til diverse af ekspeditionens udgifter ved hjælp af crowdfunding.

Jeg har selv valgt at støtte projektet, men fik også noget igen! For støtter du projektet med over 201 kr. får du en entrebillet til en voksen til en pris af 170 kr. Altså havde du alligevel tænkt dig at besøge akvariet, er det kun ca. 30 kr. som du betaler ekstra for at støtte ekspeditionen. Støtter du med over 340 kr. får du to entrebilletter, det vil sige ‘break even’ for to billetters pris (2 x 170 kr.). Er I to voksne, der gerne vil besøge Den blå planet, kan det altså i et miljømæssigt perspektiv dårligt betale sig ikke at støtte projektet 🙂

Hvis du også kan se fordelene i at støtte Ekspedition Plastik, så giv dit bidrag på siden her. Målet for indsamlingen er 200.000 og der samles ind frem til afgang 1. november. Der er stadig mange billetter til akvariet tilbage, men de kan blive solgt, så vent ikke alt for længe.

Vind billetter til Den blå planet 

Plastic Change efterspørger også gode ideer til, hvordan vi holder havene frie for plastik. Jeg har derfor fået to billetter til Den blå planet, der gives væk i bytte for den bedste idé til, hvordan vi undgår plastik i havene. Så har du en god idé, så skriv den i en kommentar i opslaget om Plastic Change på min Facebook side og deltag i konkurrencen om 2 billetter til den Blå Planet.

Konkurrencer er ikke noget jeg har gjort det i tidligere her på bloggen, men nu skal det afprøves i en god sags tjeneste, og jeg håber, at du vil deltage med dine innovative, vilde eller helt skøre ideer. Jeg glæder mig til at høre dem alle!

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s