Genbrugsperler fra Milano til Valletta

I påsken var jeg en tur med familien til de (lidt) varmere himmelstrøg – først 2 dage i Milano og dernæst en uge på Malta. Begge steder var jeg – selvfølgelig – på udkig efter gode genbrugshistorier, og jeg fandt da også et par stykker.

image  image

I Milano, tæt ved katedralen og arkaden med de mange dyre mærkevarebutikker, fandt jeg nødhjælpsorganisationen Humanas Vintage butik. Priserne var pebrede, men hvad kan man ellers vente sig af en second hand butik i modens by? Og der var da også flere spændende mærkevarer på hylderne.

image  image

Og mange smukke brudekjoler.

image  image

Jeg købte et halssmykke i sølv og en retro  striktrøje fra 80’erne designet i Milano, og min yngste datter fik en rædsel af en halskæde til 3 euro, men pengene går til et godt formål, og vi gik begge tilfredse derfra ‘høje’ på hver vores shopping fix.

Milano er en fin by, men det er altså ikke fordi de vælter sig i genbrugsbutikker og bæredygtige tiltag. Bygningen her ‘Bosco vertical’ – den vertikale skov med terrasser med over 900 træer skal nu alligevel fremhæves. Lige et højhus efter min smag, som både er æstetisk smukt og tilfører byen natur.

image

Og så kan jeg ikke dy mig for at dele en anden smuk bygning samt lidt spændende street art.

image  image  image  image

Apropos æstetik har Milano den smukkeste katedral, der pt. er under restaurering – men hvem fanden finder på at sætte en storskærm med reklamefilm på dens ene side? Bare endnu et eksempel på, at vi lever i en tidsalder blottet for stil og fuld af forvirrende og smagløse elementer. Og hvor jeg dog drømmer og håber på en fremtid med byer med mere grønt og færre reklamer!

image

Det leder mig videre til vores næste stop – Malta, som efter min mening, er en af de arkitektonisk mest gennemførte og smukkeste steder jeg til dato har set. Her er alle bygninger, selv boligblokke, bygget i gule kalksten fra øen. Her endnu en kirke.

image

På Malta var det altså heller ikke nemt at opstøve genbrugsbutikker, men til gængæld fandt jeg i hovedstaden Valletta den fedeste redesign butik, hvor jeg fik lov til at tage en masse billeder til bloggen. Blandt andet af transformerede fotografier og billedrammer.

image  image

Alternative urer.

image  image

Redesignet tøj og tasker.

image  image

Lamper mm.

image  image  image

Butikken hedder No:me Studio og ligger på Vallettas hovedgade Republic Street. Tjek den ud på nettet eller hvis du skal til Malta – så meget et besøg værd!

image

Det har ikke meget med genbrug at gøre, men du skal også se noget flot håndarbejde, der prydede kirkerne på Malta. For det er jeg helt pjattet med.

image  image  image

Som afslutning på indlægget får du ‘bagsiden af medaljen’ i, hvad der efter min mening er, en af de smukkeste byer i verden, og et eksempel på, hvad der sker, når man bare lader stå til med det henkastede affald – Back stage Valletta.

image

 

 

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s