Fræk makeover af gamle høretelefoner

Der kan godt være en del støj på kontoret, hvor jeg arbejder. Så for bedre at kunne koncentrere sig, bruger flere af os høretelefoner, til at lukke lyd ude med. Jeg kunne godt have fået et par nye høretelefoner fra arbejdspladsen, men ville hellere finde et par brugte, da jeg forestiller mig, at der findes mange høretelefoner, der intet fejler, på ‘genbrugsmarkedet’. Og ganske rigtigt skulle jeg ikke lede længe i genbrugsbutikkerne, før jeg fandt et par. Dem her.
IMG_3137[1]
De har en del år på bagen, men er retrocool, og skulle lige have en mindre makeover og en mini jack stik omformer, for at blive taget i brug (af mig) igen.
Først blev de vasket. Jeg skilte dem ad, for bedre at kunne rengøre dem. Og se engang de er ‘made in Japan’ – eller i det mindste visse reservedele.
IMG_3141[1]
Høretelefonens skumgummidel, der er betrukket med plastiklæder, var ret slidt og mør, så den skulle have nyt betræk.
IMG_3140[1]
Til at starte med havde jeg tænkt mig at bruge rigtig læder, men det blev for tykt til, at det kunne sidde godt nok fast i rammen, så derfor fandt jeg en stofrest med dyremotiv i stedet, som passede med høretelefonernes grå farve. Skumgummidelen blev først forsigtigt taget af.
IMG_3142[1]
Stoffet blev klippet til, og jeg brugte tekstillim til at lime stoffet på med.
IMG_3143[1]
Det var ikke helt nemt at få det til at sidde godt, men det lykkedes til sidst. Limen giver en vis stivhed i skumgummien, men det er ikke noget man mærker, når man har dem på.
IMG_3144[1]
Der skulle lidt stærkere lim til at lime skumgummidelen fast på høretelefonen igen, så jeg fandt limpistolen frem. Desuden skulle alle siderne skubbes ned i rammen, hvilket ikke var helt nemt, men lod sig gøre ved hjælp af en kniv. Og lækkert blev resultatet, synes jeg.
IMG_3145[1]
På nettet købte jeg en omformer fra et stort til mini jack stik (6,3 hun til 3,5 han – kostede 15 kr.), så høretelefonerne kunne sættes til mobilen, min arbejds-PC osv.
IMG_3139[1] IMG_3146[1]
Her er de i brug på kontoret, hvor de kalder mig den tyske telefondame 🙂
IMG_3172[1]
Jeg ved da godt, at mine kollegaer er drøn misundelige 😝 – og mine “nye” høretelefoner er da også betydeligt pænere end høreværnet, som jeg brugte tidligere.
IMG_2168[1]
Der er for resten også fin lyd i høretelefonerne – og så er der ikke gået nye materialer til produktion af dem (for ikke at tale om forbrug af vand, kemikalier og energi samt generering af affald, hvilket kan udgøre mange kilo, når det drejer sig om elektronikproduktion) fordi de er  genbrugte – nej det er løgn, for der blev jo brugt lidt lim. Og stofresten kan du måske genkende fra min datters buksedragt og et par bukser som jeg syede til mig selv af en brugt dug.

Ønsker du dig nye høretelefoner, uden at have evner eller tid til DIY projekter, kan du overveje et par fra virksomheden LSTN, der laver høretelefoner af genbrugstræ og lader en andel af høretelefonernes pris gå til høreapparater til børn i udviklingslande. Foruden at være bæredygtige og støtte et godt formål, er de for resten også mega fede – tjek deres hjemmeside ud her.


2 thoughts on “Fræk makeover af gamle høretelefoner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s