Julens leftovers #1 Pebernøddedessert

Min blog handler mest om genbrug af ting, tøj og møbler, men nu sniger der sig også et lille indlæg om madspild ind. For sidste jul havde Netto økologiske pebernødder på hylderne (sådan Netto!), og jeg fik købt rigeligt – så mange, at de ikke blev spist op i julen og til sidst ikke var sprøde længere. Hvad gør man så, når udløbsdatoen endnu ikke er overskredet og det er synd at smide dem ud? Ja, så opfinder man en “skæv” men mod forventning lækker januardessert – med pebernødder. Det er vel nærmest en pebernøddetrifli med lag af jordbærkompot, pebernødder og flødecreme.

Tøserne hjalp til.
IMG_0902 IMG_0901

Så fik den lov til at hvile i køleskabet i en eftermiddagstid.

IMG_0903

Mangler du en god dessertcreme kan jeg anbefale en ‘Rårørt vaniljecreme’, som er tyvsnuppet fra kogebogen ‘ Kager der smager og andre gode sager’ af Alette Bertelsen. Opskriften får du her:

-1 1/2 dl piskefløde
-1 spsk flormelis
-korn af 1 vaniljestang/1-2 tsk vaniljesukker
-1 1/2 dl cremefraiche 38%


Pisk fløden til skum. Sigt flormelis og vanilje sammen og vend det i skummet med cremefarichen.

Cremen kan sandsynligvis også fungere med andet tiloversblevet julebagværk – som brunkager, vaniljekranse eller andre småkager – for den smager godt til det meste 🙂 Og giv gerne lyd, hvis du selv finder på nogle nye funky ud af boksen opskrifter med madrester.

Glædelig bagjul!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s