Jakkeopgradering med flytbar genbrugspels

En pelskrave på vinterjakken er et hit – men især, når der er tale om genbrugspels, så færre dyr må lade livet, og vi undgår produktion af kunstige (plastik) pelskraver, som i mine øjne er lige så grimme (ja, sorry) som ægte pelskraver er smukke. Fordelen ved en ægte pelskrave er desuden, at den har en meget lang levetid og kan overleve flere vinterjakker. Altså, kan du faktisk bruger samme pelskrave til flere jakker ved at flytte pelskraven fra din gamle jakke til en ny.

Der er heldigvis andre, der også mener, at pelskraver er for gode til at smide ud med vintertøjet. Jeg har derfor fundet og købt flere pelskraver i genbrugsbutikker. Pelsene er hængt til luftning udenfor i nogle uger, for at fjerne lugt, dyr m.m. Pels kan også lægges til rensning i en snedrive, så når sneen falder, er det bare med at få pelsen udenfor.

IMG_2672[1]

Kraverne har knapper eller trykknapper og er lige til at tage af. De er forskellige længder, så man skal lige matche størrelsen på hætte og krave.

IMG_2673[1]  IMG_2674[1]

Her er den første krave kommet på min sorte vinterjakke. I jakkens hætte har jeg syet knaphuller med symaskine. Hullerne kan også sys i hånden, og de ses ikke, når kraven sidder på. Der er samme afstand i mellem hullerne, som der er mellem kravens knapper. Alternativt kan kraven sys direkte på en hætte, men så er den sværere at få af igen, når jakken skal vaskes eller er slidt op.

IMG_2877[1]

Den røde pelskrave har min yngste lagt billet ind på. Den kan sættes på hendes flyverdragt eller efterårsjakke eller bruges på dem begge. Skide smart ikke?

 

 


2 thoughts on “Jakkeopgradering med flytbar genbrugspels

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s