Berlin – et overflødighedshorn af genbrugslækkerier

Hold nu op, de er godt med på genbrugsfronten i Berlin! Da jeg sidste måned besøgt Berlin med nogle venner, havde jeg forestillet mig, at byen ville byde på rigtig mange spændende vintage butikker og loppemarkeder, men at genbrug i så stort et omfang er integreret i indretningen af boliger, butikker, cafeer og restauranter overraskede mig.

Jeg fik taget en hel del billeder, som jeg gerne vil vise dig. Blandt andet af lejligheden vi boede i, der lå tæt ved Alexanderplatz. Den var helt igennem indrettet med genbrugsfund og møbleret og udsmykket med ting, der havde fået et nyt formål – også kaldet redesigns.

Lejlighedens suverænt fedeste genbrugsting var efter min mening denne kæmpe tavle, der vel tidligere har været brugt på en skole eller anden undervisningssammenhæng. Vi nåede lige at spille en enkelt gang Tegn og Gæt på den 🙂

IMG_2246[1]

Væggene var flere steder udsmykket – her med billedrammer, der så at sige gik i et med væggen.

IMG_2248[1]  IMG_2249[1]

I et andet værelse var der tapetseret med et opslagsværk om bjergegne og dyre- og plantelivet der. Ideen er meget sjov, men den manglede måske noget mere sammenhæng eller tanke bag – til mine vægge. Noget lignende kunne jeg godt tænke mig at prøve af, f.eks. på tøsernes værelser.

IMG_2304  IMG_2306

Andre steder i lejligheden var der brugt trækasser og andre elementer som sofa- og natborde.

IMG_2256  IMG_2257

Der var ca. 5 meter til loftet, og gardinerne, der var tilsvarende lange, var sat sammen af flere forskellige stykker stof.

IMG_2309

I entreen var der malet med tavlemaling på den ene væg, som i kombination med et gammelt chartol, så rigtig fedt ud.

IMG_2252

Af andre gode genbrugsinitiativer faldt vi over et helt fantastisk bog-bytte-skab, der var bygget ind i en træstamme. Wow, wow, wow, siger jeg bare!

IMG_2310  IMG_2311

Jeg fik selvfølgelig en børnebog med hjem til noget krea.

IMG_2312

Rigtig mange cafeer og restauranter var indrettet med genbrug. Her en udendørs borde-bænke-løsning bygget af paller.

IMG_2318

Jeg ved ikke om tøjstativerne her er bygget i genbrugstræ, men dem var jeg helt pjattet med, og så er de smarte med et halvtag i tilfælde af regn.

IMG_2335

Der var selvfølgelig også alle genbrugs-/vintagebutikkerne.

IMG_2334

Denne smukke legetøjsbutik, kun med salg af genbrugslegetøj, var desværre lukket, men så meget lovende ud udefra. I følge mine venner, der tit besøger Berlin, har butikken en sansehule eller -gang, som børn kan kravle igennem for en euro. Det lød så skægt og helt anderledes i forhold til, hvad gængse legetøjsbutikker har at byde på.

IMG_2317  IMG_2316

Her er en anden meget stilfuld butik, også med mange genbrugselementer, som lå i en baggråd med et ret så lækkert graffitiportræt.

IMG_2274  IMG_2275  IMG_2276

Så har Berlin sin egen upcycling butik. Der var mange af de helt typiske redesign genstande, som f.eks. lp’er bøjet til skåle og punge syet af transportsække til fødevarer, til salg her. Desværre ikke mange ting, som jeg kunne finde på at købe eller kopiere, på nær en enkelt mega god idé. Den vil jeg, så snart jeg får tid i det nye år, forsøge at føre ud i livet. Indtil da må du nøjes med billeder af butikken og dens øvrige sager.

IMG_2285  IMG_2287  IMG_2289  IMG_2288

Vi brugte også et par timer på byens loppemarkeder med mange skønne retrofund og samlinger.

IMG_2328  IMG_2327  IMG_2320  IMG_2329  IMG_2323

Her solgte de alt fra genbrugsplanter til Buffalo sko – hvis man lige stod og manglede 🙂

IMG_2319  IMG_2322

Berlin har helt og aldeles vundet mit grønne genbrugshjerte – og jeg ville ikke hjem igen – slet ikke! Så der bliver selvfølgelig snart en næste gang, hvor jeg forresten ikke vil gå glip af verdens første emballagefrie supermarked, som jeg gjorde denne gang. 

 

 

 


One thought on “Berlin – et overflødighedshorn af genbrugslækkerier

  1. Lidt ekstra info om, hvor du finder de forskellige genbrugsseværdigheder i Berlin: Bogbyttetræet og Legetøjsbutikken er i Prenslauer Berg, har desværre ikke gadenavne. Loppemarkederne er i/ved Mauerpark (mauerpark flohmarkt, kun åbent søndag!) og Kollwich Platz (Økomarked om onsdagen fra 12-19 og ugentligt marked lørdag 9-16). Upcycling Deluxe butikken ligger på Kastanienallee 22.  

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s