Lytte-kinderæg

I min datters børnehave har de et tema med musik og lyd. Jeg har tidligere lavet mindre syprojekter med og til børnene. De voksne spurgte mig derfor, om jeg ville sy en overdækning til deres indendørs legerum – nærmest et lille drivhus, så det kan mørklægges, og børnene kan lukke andre sanser end høresansen ude og fordybe sig i oplevelser med musik. Super projekt som jeg gerne ville hjælpe med, og jeg fik det da også lavet. Desværre har jeg endnu ingen billeder fra drivhuset med overdækningen, så det projekt må du høre om i et andet indlæg.

Jeg blev meget inspireret af musiktemaet, fordi der er meget lyd og musik i eksempelvis emballageaffald og kom på flere ideer til, hvordan skrald kan blive til instrumenter, uroer m.m. Desværre fik jeg ikke ført ret mange af ideerne ud i livet. Mest på grund af travlhed, men også fordi min datter nu er startet i SFO, og vi ikke har vores daglige gang i børnehaven længere.

De her lytte-kinderæg, som jeg kalder dem, var en af de ideer, jeg fik afprøvet. De er nemme at lave og sjove for børnene.

IMG_1295

Legen går ud på, at børnene skal ryste ægget, lytte og gætte, hvad der er indeni.

IMG_1305

Æggenes indhold kan også ses de i forskellige glasflasker og syltetøjsglas, der er linet op ved siden af æggene. Jeg har valgt at bruge solsikkefrø med skal, perler, sand, ris og kaffebønner, som har forskellig lyd, men alligevel ikke er helt nemme at skelne fra hinanden. Hvert æg har en farvekode, malet med neglelak, der passer med en farve under et af de 5 emballageglas.

IMG_1289 IMG_1291

Det er smart, for så kan barnet se, om der er gættet rigtigt ved at løfte glasset og tjekke, om de to farver stemmer overens.

IMG_1301 IMG_1307

Farvekoden er måske ikke nødvendig, hvis du laver lytteæg derhjemme, for her kan børnene selv åbne æggene og se, hvad der gemmer sig i dem. Men i en børnehave med ca. 50 børn, er det en god ting at lime æggene til, så de ikke kan åbnes og indholdet hurtigt går tabt. Som et alternativ til de gule plastik beholdere fra kinderæg kan der bruges krydderidåser fra Urtekram eller små yogurtbæger. Lytteæggene, eller andre sanselege, er en super weekendaktivitet med børn, f.eks. på en regnvejrsdag. For børnene kan både lytte, lege og lære – hov det var jo hele tre ting…. (sorry – men den måtte bare ud)

God weekend


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s