Legemad til købmandsbutikken # Te i tebreve af nylonstrømper, stofrester og kulørte bånd.

Legemad har alle dage været populært hos mine børn, men når det samtidig, foruden synet og følesansen, også involverer lugtesansen bliver det et rent hit. Det er æsken med legete her et godt eksempel på.

IMG_0176

Æsken har jeg fået fra kantinen på arbejdet (spurgte pænt om lov, selvom de tomme æsker alligevel bare bliver smidt ud). Den er lavet af stumper af genbrugspapir og opdelt i flere små rum, der har indeholdt forskellige tebreve. Æsken var en gave til min yngste datter, og storesøster hjalp til med at dekorere den med et forældet atlas. Et verdenskort blev limet udenpå og indeni låget (det er jo te fra hele verden). Kortet fungerer både som pynt, men dækker også den skrift, der var på æsken. Hun tegnede også flag i bunden af hvert rum, så de enkelte tebreve kan parres med et hjemland.

IMG_0177

Tebrevene er meget nemme at lave og min ældste datter hjalp også til med den del. Forskelligt te, blandt andet kamille, Rooibos og skovbær er fyldt i små poser lavet af en nylonstrømpe (rene og lugtfrie!!!). Der skulle bruges flere lag af nylonstof, da teen ellers drysser ud. Til en anden gang vil jeg overveje at bruge tyndt bomuldsstof i stedet, men effekten – den synlige og duftsmæssige er rigtig fin i nylonstrømpestof.

IMG_0172

Posen er syet fast til et bånd, der i den modsatte ende har et lille stofstykke. Stoffet er foldet, så man kan stikke fingeren ind og lade teen trække ved at bevæge tebrevet op og ned i koppen. Jeg har brugt min symaskine, men det kunne også fint gøres i hånden. Stof og stofbånd er nøje valgt, så det passer til teen. På fotoet ovenfor er det den indiske te med guldbånd og orange stof.

Og det er bare den bedste leg, at servere te for mor og far. Først skal vi vælge, hvilken slags te vi vil have, ved at dufte til de 6 forskellige. Og så går tiden ellers med at dække op til teselskab…

IMG_0169


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s