Dronning Elsa kostume af gamle gardiner, lagner og med hæklede snekrystaller

Jeg havde lovet min yngste datter et Dronning Elsa kostume til fastelavn. Børnehaven holdt til mit held fastelavnsfest sent i år, og kostumet nåede lige at blive færdigt til dagen. Her er det så, frit fortolket og udført i gamle gardiner og lagner, med lyskæde dimser i kronen og hæklede snekrystaller på kjolen. Det tog sin tid, men var det hele værd!

IMG_9554 IMG_9558

Til inspiration har jeg brugt denne kjole, som vi engang har købt i Spanien.

IMG_9592

Kjolens lyseblå stof er fra et kunstigt silke sengesæt og bryststykket er af en stofrest fra min brudekjole. Kjolens slag er et gammelt gardin med et snekrystallignende blomstermotiv. Foran på kjolen er der syet hæklede/kniplede flakoner, der skal forestille iskrystaller. Elsas kjole har ikke mønstre foran på kjolen, men palietter. For ikke at gøre den så “Disney poppet” nennede jeg dog ikke at sætte palietter på, så det blev i stedet til denne løsning, som efter min mening er mere yndig og snefnugsagtig.

IMG_0924

De hæklede og kniplede flakoner er syet på i hånden. Jeg brugte et spækbræt under stoffet, så jeg ikke behøvede at holde hånden inde i kjolen under syningen.

IMG_0927

For at give kjolen noget stivhed satte jeg en plastik strip i en løbegang nederst i kjolen. De sælges i Stof 2000, men kan altså også findes til fastgørelse af større forsendelser, f.eks. hårde hvidevarer, hvorfra jeg har disse.

IMG_0921

Desværre opstod her et problem, da strippen blev ved med at folde, så kjolen blev skæv.

IMG_0922

Så syede jeg strippen fast med en pæn syning, så den ikke kunne rotere i løbegangen, hvilket desværre heller ikke hjalp. Og jeg endte med at vride og folde strippen til den tilsidst holdt formen.

IMG_0923

Både kostumets krone og sko er et kapitel for sig og er begge dele lavet af brugte tinge og sager. Kronen består af en hårbøjle, hvor båndet, den var betrukket med, havde løsnet sig fra bøjlen, en spiralryg fra et A4-hæfte, et lyseblåt silkebånd og stjerneformede dimser fra en lyskæde.

IMG_0913

Først viklede jeg ståltråden ud af spiralformen, bøjede den og satte lyseblå perler og lyskædedimser på med lim.

IMG_0916

Så blev ståltråd med perler tapet fast på hårbøjlen.

IMG_0917

Og det lyseblå bånd blev viklet på bøjlen.

IMG_0925

Der var næsten nok af det blå bånd, resten blev lyserødt, hvilket ikke ses gemt væk bag øret.

IMG_0926

Her er resultatet på Elsa.

IMG_0946

Skoene er fundet brugt til 10 kr. Der var en revne i den ene, og da jeg synes, at den slags legesko i forvejen virker både ubehagelige at have på, og nemme at falde i, så skulle de også have en makeover med nyt læderindlæg.

IMG_9520

Først lavede jeg en skabelon ved at lægge et stykke papir ned i skoen og folde/trykke rundt i kanten, så der blev lavet et omrids, jeg kunne klippe efter.

IMG_9532

Efter skabelonen klippede jeg to stykker til indlæg ud af en læderrest.

IMG_9533
IMG_9534

Læderstykkerne limede jeg ind i skoene med kontaktlim. Bemærk, at limpistol ikke duer her, da det tørre meget hurtigt og efterlader forhøjninger af lim, som ikke er rare at gå på.

IMG_9537

Min datter og jeg selv er meget tilfredse med kjolen – og sådan ser det ud, når man ikke kan vente med at være Elsa helt til næste morgen… 🙂

IMG_0928


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s