Fra indkøbsnet til pirathat

Piratfastelavnskostumet er altid et hit, og det er ret nemt selv at lave af f.eks. noget tøj man i forvejen har. Her er min datters pirattøj – et par gamacher og en t-shirt som vi har klippet takker i, så det ser laset ud. T-skirten har hun selv syet ind 🙂 for det har været hendes mosters.

IMG_0897

Desuden havde hun en papegøje og et svær i forvejen, som piraten kunne bruge, men hatten manglede. – Den kan du da sy mor, mente hun, men jeg havde ikke det rigtige materiale i stofgemmerne og måtte gruble over, hvad vi så kunne bruge. Det skal jo være et stift eller bare meget kraftigt stofstykke, som f.eks. tykt filt, men det havde jeg ikke nok af i farven sort. Så kom jeg i tanke om, at jeg havde et sort indkøbsnet med en plastic membran, som vi muligvis kunne bruge, og det lykkedes helt fint se her.

1) Indkøbsnettet inden forvandlingen til sørøverhat.

IMG_0850

2) Hankene klippes af.

IMG_0852

3) Tasken vendes på vrangen og der tegnes en bue – altså hattens form.

IMG_0853

4) Der klippes halvvejs ind til midten og det klippede stykke foldes (spejlvendes), så der kan tegnes efter og formen bliver den sammme på begge sider.

IMG_0854

5) Den buede del af hatten sys sammen.

IMG_0855

6) Tag mål af hovedet, der skal bære hatten, og sæt streger, hvor hatten skal sys ind.

IMG_0856

7) Jeg har lavet to syninger (med rød tråd), for at hatten holder formen.

IMG_0857

8) Dødningehovedet er først tegnet på papir med inspiration fra en googlesøgning.

IMG_0858

9) Derefter er det klippet ud i filt.

IMG_0859

10) Og limet på med tekstillim

IMG_0860

Her er det færdige resultat.

IMG_9511

IMG_9509

Tørklædet havde vi også i forvejen. Det er med ankere på, købt brugt og oprindeligt fra Scandinavian Seaways.

IMG_0885

IMG_0887

I butikken iGenbrug (Sandtoften 3 i Gentofte) fandt jeg denne drøm af en sørøverkiste bygget i meget let træ og med læder på siderne til 45 kr. Den kan fyldes med både rom og gulddukater.

IMG_9518

Den aflange form gør den også perfekt til at transportere barbiedukker i, mente lillesøster, så den skal vi nok få brug for efter fastelavn også.

Håber, at der er andre derude, som også får fremstillet nogle gode genbrugskostumer.


2 thoughts on “Fra indkøbsnet til pirathat

  1. Super ide! Her tyede den fortravlede mor til købe kostumet “Anna” fra Frost, og lille søster “Elsa” – ikke særlig opfindsomt – men var da “lidt” genbrug (host host) da de fik dem i julegave….

    Liked by 1 person

    1. Hej Henriette Ja, det er svært at nå, selv at lave fastlavnskostumer, og der er endnu ikke mange Elsa og Anna kostumer at finde brugt, vil jeg tro. Godt, at kjolerne bliver flittigt brugt! Jeg kunne nu godt ønske mig, at kostumerne, man køber nu om stunder, var af bedre kvalitet. Måske er der endda grobund for et fastelavnsbytte foretagende, hvor du kan låne/leje kostumer. Der må være et utal af kostumer i gemmerne i de små hjem, som børn er vokset ud af, men fint kunne bruges af andre. Og det er jo kun engang om året man bruger det kostumet, ja måske kun en gang i livet…

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s