Genbrugsshopping Tokyo og omegn

I Tokyo fik jeg indtrykket af, at der handles en hel del med brugte ting og tøj, men som turist er det ikke helt nemt at lokalisere genbrugsbutikkerne. I ‘Lonely Planet Japan’ er der listet flere butikker, der handler med brugte mærkevarer og vintage tøj, primært beliggende i det område af byen, der hedder Harajuku. De var ikke alle til at finde ved hjælp af bogens kort, men jeg fandt blandt andet ‘RagTag’ en stor butik i flere etager med modetøj til både mænd og kvinder.

IMG_0628

Butikken har en shoppingguide på engelsk og prismærker med en beskrivelse af, at tøj og ting kan være enten brugt, defekt eller andet.

IMG_0632 IMG_0631

En anden butik som jeg gerne ville opleve i Tokyo, men desværre ikke fandt, er ‘Pass the Baton’. Her er der på hver beklædningsgenstand, sko eller taske vedhæftet en beskrivelse (profil) af genstandens tidligere ejer. Fedt koncept, som minder en om, at tøj og ting har en “skæbne” og kan gøre lykke i et nyt klædeskab.

Ved et tilfælde stødte jeg på et helt fantastisk genbrugsoutlet i forstaden Tsujido vest for Tokyo. Butikken er en del af butikskæden Book Off, der sælger brugte bøger, DVD’er, spil m.m., men i denne butik altså også brugt tøj til kvinder, mænd og børn, og til meget billige priser. Jeg fandt blandt andet pigekjoler helt ned til 7 danske kroner.

Meget af tøjet var af ukendte mærker, men der sælges også mærkevarer og stadig til en rimelig pris. Jeg skal indrømme, at jeg først kom derfra ved lukketid kl. 22 (til stor ængstelse for resten af familien, der var taget i forvejen hjem og ikke havde fantasi til at forestille sig, hvilket shoppinglimbo jeg befandt mig i) med en stor bunke tøj til både pigerne og mig selv. Vi er altså også meget glade for det “nye” tøj, og kommer du en dag på disse kanter, kan det helt sikkert anbefales at kigge ind.

Her er fotos fra butikken.

..af børnetøj, blandt andet kimonoer og små shortssæt i japansk stil med slå-om lukning.

IMG_9049

Utallige rækker af dame- og herretøj.

IMG_9053 IMG_9051

Og her flere montre med blandt andet dyre mærkevarer tasker, som der efter sigende er et stort brugtmarked for.

IMG_9052

Foruden tøj og bøger sælges der mærkeligt nok også surferudstyr i butikken, men om det også var brugt var svært at sige.

IMG_9054

Du kan også med fordel købe japanske souvenirs brugt. Vi købte keramikfigurer i en genbrugsbutik på et marked på øen Okinawa samt en kimono, der aldrig var taget i brug. Med dette sidste fif ender min genbrugsshoppingguide for denne sommer. På trods af, at jeg gør en dyd ud af at shoppe genbrug på rejser, er der dog én ting, som jeg har svært ved at finde brugt – nemlig kondisko og dem kom der altså også et par stykker af med hjem i kufferten – helt nye….


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s