Japan – om bæredygtig tøjvask, krea genbrug, dansk bagerbrød og nuttet vejarbejde

Her få du så min fotoserie fra sommerens Japantur med billeder af blandt andet et par bæredygtige elementer, kreativ genbrug og andet spændende, der fangede mit øje.

Det første foto viser en drønsmart tørresnor – smart fordi der er “huller” i snoren, så bøjler ikke flytter sig på snoren, når de hænger i hullerne.

IMG_0616

Denne “multi-bøjle” er også ret smart og kan tørre meget tøj på en gang. Godt alternativ til tørretumbleren på eksempelvis en altan, hvor der ikke er meget plads.

IMG_0617

Tøjvask er i det hele taget en del mere bæredygtigt i Japan (og Sydkorea), fordi de kun har koldtvands vaskemaskiner. Både i Sydkorea og Japan fik vi maskinvasket tøj i koldt vand og resultatet var rigtig godt og skånsomt mod tøjet.

Her er en anderledes genbrugsidé – gamle cd’er i brug som fugleskræmsel i køkkenhaven.

IMG_0621

Og se så her, hvordan papiraffald kan genbruges i papirfoldekunsk origami:

IMG_0721

Japan er et af de steder, hvor du i byrummet altid, indenfor en kort afstand, kan finde et toilet . Dette er især rart, når man rejser med børn! Og så er der fine faciliteter til bleskift – også til fædre 🙂

IMG_0612

Skandinaviske produkter er i meget høj kurs i Japan. Dette gælder blandt andet svenske ‘fjällräven’ og danske fødevareprodukter, såsom svinekød og bagværk. Her et foto af souvenirs (dåsekød og t-shirts) fra Naha lufthavn på den japanske ø Okinawa, hvor svinekød indgår i en suppe som er speciel for øen.

IMG_0588

I Tokyo købte vi dansk bagværk i en stor ‘Andersen’ bagerbutik, hvor de brander sig med danske flag og den uundværlige ingerdiens ‘hygge’.

IMG_0623

IMG_0627 IMG_0625

Og når nu vi er ved fødevarerne, så se lige denne japanske fastfoodautomat – den skulle vi altså ikke nyde noget af at prøve, selvom vi var nysgerrige nok efter at vide, af hvilken kvalitet retterne, der bliver “spyttet” ud, ville være.

IMG_9233

Og nu til det allerbedste, nemlig japansk vejarbejde. Det er umuligt at blive irriteret på, fordi det er (hold nu fast) nuttet…

IMG_9112

IMG_9114


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s