Sydkorea – langt fra et genbrugsmekka

Jeg har netop forlandt Sydkorea efter 10 gode dage med storbyferie, templer og vandreture. Sydkorea er et dejligt land med nogle af de venligste og mest hjælpsomme mennesker jeg hidtil er stødt på, men også et land, hvor man desværre skal lede længe efter genbrugsbutikker og loppemarkeder. Jeg læste om nogle enkelte second hand forretninger og markeder med brugt tøj, men de lå et stykke fra de seværdigheder, vi havde bestemt os for at se, så de blev altså ikke prioriteret denne gang, og genbrugsbutikker var ikke noget vi ellers stødte på i gadebilledet. Rigtig ærgerligt i gigantiske byer, som Seoul og Busan, hvor der foregår ekstremt meget shopping, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor alt det tøj, tasker og andet tilbehør dog bliver af, når det inden for et kort tidsrum går af mode. Man kan selvfølgelig håbe på, at der foregår noget handel med brugte ting på nettet, i et så hightec land, hvor selv tegneserierne nu er virtuelle og læses flittigt på mobilerne i metroen 😉

Først den sidste dag i Seoul var jeg heldig at støde på en gadesælger på markedet ved Myeongdong, der stod midt i en bunke genbrugstøj, som han solgte til 3000 won stykket (svarende til ca. 15 kr). Til at starte med lagde jeg mest mærke til manden, der var iført en damekjole med tennisbolde under kjolen som bryster og diadem på hovedet, og det var først da han kaldte på mig og spurgte til min nationalitet, at jeg bemærkede at tøjet var brugt. I bunken af tøj fandt jeg en lædertaske, som jeg måtte slippe 10.000 won (ca. 50 kr.) for, da den vist er en koreansk mærkevare og god kvalitet. Desværre havde jeg ikke mit kamera med og fik derfor ikke taget et billed af manden, der var lidt af et syn og en suveræn og atypisk sælger.

De store byer bød på nogle enkelte bæredygtige tiltag, blandt andet Seouls nye rådhus, der er et lavenergibyggeri med store grønne vægpartier med forskellige planter. Her et par billeder.

IMG_7342 IMG_7343

IMG_7341

Og så faldt jeg også over dette busstoppested med solceller på taget.

photo

Vores næste destination er Japan, hvor vi lige er ankommet til havnebyen Osaka. Her skulle jeg heldigvis ikke bevæge mig langt fra togstationen, før jeg stødte på en genbrugsbutik, så det tegner allerede godt, hvad angår mulighederne for noget genbrugsshopping i Japan 🙂

photo 1


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s