Kreativ genbrug i SFO’en

De fleste vil nok give mig ret I, at det er vigtigt for børn at udfolde sig kreativt og udvikle færdigheder I at tegne, male og klippe-klistre. Det er der blandt andet mulighed for I SFO’erne, hvor der foregår mange kreative aktiviteter.

Materialerne der bruges I SFO’erne er ofte nye og jeg kunne godt tænke mig at undersøge, om det kan lade sig gøre at erstatte flere af de nye hobbymaterialer med materialer der I forvejen findes, såsom emballageaffald og brugte stofrester fra tøj.

Min ældste datter går I en rigtig god SFO med mange værkstedsaktiviteter, hvor hun lærer at tegne, sy og meget mere. I værkstedet bruger de flere genbrugsmaterialer, eksempelvis ugeblade, garn- og stofrester og så laver de ‘Shanes Værksted’ en gang om året, hvor børnene har skrald med hjemmefra, som de bygger fantasidyr, bygninger m. m. af og udstiller for os forældre. De voksne I værkstedet var derfor også åbne for at høre nogle af mine ideer til aktiviteter med genbrugsmaterialer og måske afprøve dem med børnene.

Du kan se mine ideer til kreativ genbrug I SFO’en, som jeg løbende vil skrive om her på bloggen under kategorien ‘SFO idékatalog’ og teste om ideerne er noget for dig og dit barn (eller et barn du kender), og hvem ved måske endda sprede det glade genbrugsbudskab til endnu en SFO?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s