Skånsom tøjvask med inspiration fra Vietnam

Jeg har en tørretumbler, men bruger den faktisk kun til at tørre vores dyner, når de alt for sjældent bliver vasket. Foruden at bruge meget strøm giver tørretumbleren tøjet en nusset overflade og dermed en kortere levetid.

Meget genbrugstøj er ofte uattraktivt, netop fordi det er “forvasket” på grund af for høje varmegrader i vaskemaskinen og på grund af tørretumbleren. Desuden er er gamle pletter også tit et problem ved genbrug af tøj.

Jeg er ikke ekspert i tøjvask, men vil alligevel gøre mig klog på området, fordi jeg oplever, at mit tøj holder længe. Her er derfor mine 3 bedste råd til tøjvask:

1. Vask tøj, på nær strømper og undertøj ved 30 grader.

2. Har tøjet pletter, så smør lidt opvaskemiddel på, inden du kommer det i vasketøjskurven eller i maskinen. Vælg en opvaskemiddel uden farve, for ellers farves stoffet, og vælg allerhelst et svanemærket produkt, der er skånsomt for dig og miljøet. De fleste pletter kan fjernes, hvis de påføres opvaskemiddel (eller flydende vaskemiddel) i den første vask efter at pletten er kommet. Venter du virker det ikke!

3. Brug ikke tørretumbler med mindre det er nødvendigt, som f.eks. ved tørring af dyner, puder, soveposer m.m. Det slider på tøjet og bruger meget energi.

Jeg tørrer tøj i min udestue, hvor der er god plads, men bor du et sted, hvor der ikke er meget plads til tørring af tøj, får du her lidt inspiration fra Vietnam, til et praktisk tøjstativ med plads til rigtig meget tøj på bøjler.

vasketøjsstativ

Er det ikke smart? Desværre havde jeg ikke plads til et stativ i baggagen….


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s