Genanvendeligt fastfoodservice – Miljøvenligt eller ej?

Jeg har tit undret mig over, hvorfor fastfoodkæderne ikke bruger plastikservice, der kan rengøres og bruges igen og igen, i stedet for papemballage?

På Kentucky Fried Chicken i Ho Chi Minh City i Vietnam har de valgt den emballagefrie model.

fastfoodservice

fastfoodservice3

Men hvad er egentligt mest miljøvenligt papemballage eller genanvendelige plastiktallerkner?

Papemballagen består i bedste fald af genbrugskarton, men kan ikke genanvendes på grund af madrester, og der er flere miljømæssige omkostninger ved transport end for plastikservicen. Fremstillingen af emballagen er både energi- og ressourcekrævende og sandsynligvis også forurenende.

Plastikservicen skal også fremstilles, men kan bruges mange gange. Til gængæld forbruges der vand og energi ved rengøringen.

I Vietnam, tror jeg at det genanvendelige service fremfor papemballagen er mest fordelagtigt for miljøet. Selv på større restauranter og hoteller så vi, at glas og bestik blev vasket op i hånden i baljer og ikke i opvaskemaskiner. Herhjemme vil miljøgevindsten nok være mindre, fordi vi vasker op i maskiner og måske også fordi gæsterne, kan finde på at tage tallerkner m.m. med sig hjem og de forskellige dele derfor ofte skal udskiftes.

Foruden plastiktallerknerne havde de hos KFC i Vietnam også små bægre til ketchup, som man selv fylder ketchup i fra flasker med en pumpe. Ketchup kommer som bekendt ofte i små emballagepakker, der består af plastik og metal, og de genanvendelige bægre og de genopfyldelige ketchupflasker, må da næsten være mere bæredygtige…

fastfoodservice2

Hvad siger du derude, er genanvendeligt fastfoodservice godt eller not så godt?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s