Fra Lissabon til Middelfart – om sommerens genbrugsferiefund og -fejlkøb, redesignsouvenirs m.m.

Yes, så fik jeg endelig tid til bloggen og du skal se og høre om mine sommerferiegenbrugsfund. Ikke at det blev til så mange, for turen gik i år til Portugal, hvor jeg ikke havde nemt ved at finde hverken genbrugsbutikker eller loppemarkeder. Til gengæld var der flere butikker og markeder med sjove og charmerende redesignsouvenirs.

På øen Madeira stødte vi på en markedsbod med indkøbsnet og pengepunge syet af kaffeposer. Punge syet af kaffeposer har jeg ikke set før, men de var ret praktiske med mange rum.

IMG_0418  IMG_0419

Jeg har et bjerg brugte kaffeposer på lager, så kaffeposekreationerne blev kun til inspiration, men i boden solgte de også økologiske varer og vi købte både olivenolie og lavendelsæbe med hjem.

IMG_0423

De forsøgte også at sælge det her monstrum af en vinreol/blyantsholder bygget af korkpropper og paprør. Den er mere sjov end køn – og svær at få solgt, mon ikke?

IMG_0420

På Madeira foran en butik fangede denne farverige blomsterbuket, med blomster af plastemballage, vores opmærksomhed – især pigerne beundrede den meget. Det er da også en fin idé til f.eks. et bed i forhaven, for det kræver ikke vedligeholdelse og står i fuldt flor året rundt – og vækker ikke mindst opsigt på villavejen.

IMG_0358

Da vores rejse gik videre til indlandet fandt vi i byen Coimbra, der nu mest er kendt for sine gamle og smukke universitetsbygninger, mere redesign. En del af butikkerne solgte grydelapper og andre brugsgenstande syet i genbrugte tekstiler og miniature kunstværker i fiskedåser. Butikkerne var også udsmykket med genbrug, som i butikken her, hvor de havde en vildt lækker lysekrone lavet af strimler af kraftig plast. Får jeg en dag fat i den slags plast (brugt selvfølgelig), skal lysekronen herhelt sikkert kopieres!

IMG_0847

Coimbras små gader er også mange steder udsmykket med hæklerier og andet farverigt skrammel som her.

IMG_0843

På den største gågade fandt vi en souvenirbutik med små kunstværker lavet af en lokal kunstner, som pigerne og jeg måtte eje flere af. Blandt andet stenene her, som hygger i lommen og fremkalder gode ferieminder.

IMG_1717  IMG_1712

Og de her øreringe, der er bemalede skår af muslingeskaller.

IMG_1709

Pigerne fik også hver et lille spejl med illustrationer fra ‘Den lille prins’.

IMG_1721  IMG_1719

Spejlene var ikke brugte, men det er da en knaldgod idé at male på sminkespejle. Selv har jeg anskaffet mig en hel del sminkespejle i årenes løb, og da de (mig bekendt) ikke bliver fyldt op på ny, når indholdet af pudder eller kinderødt slipper op, er de oplagte at bruge som hobbyartikeler.

Vil du gerne se flere af butikkens spændende souvenirs, så tag et kig på deres facebookside her, eller endnu bedre – tag selv en smut til byen Coimbra, der på så mange måder er en ferieperle.

Vores ferie endte i Lissabon, hvor jeg desværre gik glip af et loppemarked og ikke stødte på mange vintage/second hand butikker – heller ikke i min søgning på nettet. Den sidste dag fandt jeg ved et tilfælde alligevel en genbrugsbutik i nærheden af vores hotel. Her købte jeg en old school blåstribet sommerkjolen og de røde sko her til min yngste datter – et perfekt sæt til hendes første skoledag.

IMG_1924

Desværre var skoene ikke meget værd, eftersom den røde farve smittede af, så hendes fødder blev tilsvarende røde. Det sker heldigvis sjældent, at jeg som genbrugsshopper få fat i tøj, sko og ting, der har en defekt som skoene her og egentlig burde være smidt ud af ejeren. Men når det sker, at jeg får købt en “genbrugsfuser”, kan jeg dog alligevel glæde mig over, at tingene trods alt som oftest er billige (skoene kostede 4 euro) og at pengene er gået til humanitære formål.

Hjemme i Danmark er udbuddet af loppemarkeder stort og godt spredt ud over hele landet 🙂 I Middelfart på Fyn kan man også finde redesign. På et loppemarked i en af de gamle gader fandt jeg nemlig en armbrøst bygget af forskellige trærester, blandt andet rørepinde til maling. Det mest geniale er, at den skyder med vinpropper, så den kan bruges af børn uden de slår sig, hvis de rammer hinanden – eller smadrer vinduer! Armbrøsten fik jeg med for 50 kr., og den står på mit hobbyværelse. Den er ikke blevet brugt så meget endnu, men jeg håber, at vi kan få gavn af den i skydekonkurrencer ved børnefødselsdage eksempelvis.

IMG_1706

På loppemarkedet købte jeg også dette gamle vækkeur i en moderigtig bronzefarve til soveværelset. Uret er tænkt som en erstatning for mobiltelefoner og andet søvnforstyrrende og usundt elektronik, men jeg skal lige have det til at gå rigtigt først, så indtil videre ser det kun fikst ud på boghylden.

IMG_2045

Med dette sidste feriefund fra Portugal går jeg vinteren i møde med varme fødder. Sutskoene er håndsyede af bedstemødre fra Coimbra, og jeg er mere end almindeligt glad for dem, på trods af at de nok ikke er syet af genbrugte tekstiler (hvilket da ellers var så oplagt).

IMG_2044


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s