Sommerkjole – Model: Holland

intro kjole model holland

SVÆRHEDSGRAD: Let til Medium

De ligger i skabe og skuffer og kukkelurer – de blomstrede duge!

Måske ikke i dit eget skab, men i dine forældres og bedsteforældres. Og hvis du har pigebørn og som minimum kan sy lige ud og zigzagge, så er denne kjolemodel lige noget for dig.

Fremgangsmåde:

Jeg har her brugt runde duge og en enkelt firkantet dug. De fleste med blomster mønster og en enkelt med et landskabsmotiv med skyer, bakker og bondehuse.

IMG_4183

Sy et kjoleliv udfra en kjole eller bluse, som der passer pigen.

Brug et rundt grydelåg eller en tallerken i en størrelse, der passer til omfanget af kjolelivet nederest.

IMG_4188

Grydelågets diameter må gerne være større, men ikke mindre end kjolens liv. Vær også opmærksom på om kjolen bliver for lang eller kort, ved at måle afstanden fra lågets kant til kanten af dugen og lægge dette mål sammen med kjolelivets mål for at afgøre kjolens længde.

Placer låget midterst på dugen og tegn rundt om det med en farveblyant, der kan ses på stoffet. Klip det runde stykke ud ved at klippe efter stregen, det midterste runde stykke skal nemlig bruges til ærmer.

IMG_4195

Fold den runde midterste del af kjolen og klip den lige over i to stykker. Sæt kantebånd på den runde side af stofstykket. Sy den lige del af stofstykket på kjolelivet som ærme.

IMG_4202

Du kan også bruge hjørnet af en dug til ærmer, se tredje kjole fra højre på sidste foto. Det giver lidt sommerfuglevingeeffekt.

Hust, at du ofte kan købe kantebånd og andre syremedier, såsom tråd og lynlåse  i genbrugsbutikkerne. Ofte er de sorteret og ligger i dertilindrettede kasser, så du kan spørge efter syting, og der er rigtig mange penge at spare, blandt andet hvad angår lynlåse, der koster 30-70 kr. alt efter størrelsen i Stof 2000.

 

IMG_4196

Til sidst sættes skørtet på kjolen ved at ri med tråd rundt i kanten af dugen og derefter sy den fast med symaskinen.

Her er de færdige kjoler.

IMG_4212

Denne kjolemodel er meget holland-agtig og kan snildt suppleres med et par træsko 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s