Bæredygtige 4-års fødselsdagsgaver

Da min datter fyldte 4 i april, havde jeg  i noget tid inden været på udkig efter genbrugsgaver i forskellige butikker og fundet det ene og andet, som med stor sandsynlighed ville bringe lykke.

Hun havde også selv nogle ønsker. Blandt andet ønskede hun sig en stor ‘Care Bear’ bamse, à la den hendes søster engang fandt i en genbrugsbutik, men eftersom det ville kræve en finkæmning af diverse loppemarkeder og genbrugsbutikker (Care Bear bamser blev vel primært solgt i legetøjsbutikkerne dengang i 80’erne og en stor Care Bear er et sjældent fund!), så måtte hun tage til takke med disse 2 bøger om de omsorgsfulde teddybjørne.

care bear bøger

Er du i humør til en tur ned af Memory Lane med de ækelnuttede og pastelfarverige Care Bears, så læs mere her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Care_Bears

Bøgerne har kostet 10 kr. stykket i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik ‘Igen’ på Sorgenfri Torv.

I en genbrugsbutik (Kirkens Genbrug) på Ulrikkenborg Plads i Lyngby lige ved stationen (http://www.menighedsplejer.dk/index.php?id=174) , som jeg indtil nu kun har besøgt en enkelt gang, fandt jeg dette Legospil til 25 kr. Spillet er så godt som nyt og handler om at lære at tælle.

Lego spil

Desuden fik hun dette fantastiske retro sminkehoved, hvis hår kan vokse, fra Lions Club Genbrug på Smakkegårdsvej (http://www.lionshellerup.dk/LCH3_genbrug.htm) samt et bord- og stolesæt til de små bamser. Hovedet kostede 20 kr. og bamsemøblerne 15 kr.

sminkedukkedukkestole og bord

Af sin søster fik hun dette sæt nattøj, som storesøster selv er vokset ud af.

Arvet nattøj

Det blev til rigtig mange gaver, men tilgengæld har de ikke bidraget til et yderligere ressourceforbrug, forurening eller CO2-udledning, hvilket er en god investering i den lille fødselars fremtid.

Desuden har gaven ikke kostet mere end i alt 80 kr. og jeg har derfor flere penge til f.eks. ordentlige fødevarer, hvilket jeg langt hellere vil bruge mine penge på!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s