Når lampeskærmen skifter ham

Der bliver kasseret mange gode lampeskærme, fordi stoffet de er betrukket med er støvet og snavset eller fordi de ikke er moderne længere.

Lampeskærmens stel fejler dog sjældent noget og kan sagtens klare mange år endnu. Desuden er det rigtig nemt at betrække en lampeskærm og du har samtidig mulighed for at lave en personlig lampeskærm, som passer ind hos dig.

Sådan betrækker du en rund skærm:

Når du betrækker en rund lampeskærm skal du først (hvis det er muligt) fjerne det gamle stof, så du kun har stellet tilbage. Det gamle stof kan du eventuelt bruge som skabelon, når du syr nyt betræk.

Derefter måler du med et målebånd omkredsen (cirklen rundt) af lampens nederste del, hvor den er bredest. Så måler du afstanden fra den øverste smalle kant af lampem til den bredeste del. Med disse mål laver du et rør i det udvalgte stof, som lampen skal betrækkes med. Der laves to løbegange, én til den brede nederste del og én til den øverste del. Med en sikkerhedsnål trækker du en snor igennem hver løbegang og placerer røret om lampen og snører hver snor til, så stoffet folder om skærmens øverste del og sidder stramt om den nederste del.

Her er nogle af de skærme som jeg har betrukket.

storskærm lilla   stribet skærm

Skærmen til højre er en typisk rund skærm, som er nem at betrække udfra ovenstående metode.

Skærmen til venstre har “et låg” altså et rundt topstykke, som er syet på et stofrør med en løbegang til den nederste del af skærmen. Stoffet er skjortestof og den er pyntet med en lilla sløjfe.

Hvis du har fået lyst til at give en gammel lampeskærm nyt betræk og ikke har en i forvejen, så kan brugte skærme blandt andet købes på Hørhusvej på Amager, hvor Frelsens Hær har en kæmpestor genbrugsbutik. Glem ikke at gå en tur i kælderen, hvor du blandt meget andet kan finde brugte lamper og skærme.


3 thoughts on “Når lampeskærmen skifter ham

  1. Det er da helt fantastisk, som du kan! Jeg deler dit syn på forbrug og genbrug, men må indrømme, at jeg ikke har været så konsekvent som dig. Jeg er glad for, jeg fandt din blog, og jeg vil helt sikkert lære af dig.

    Like

    1. Hej Annette. Dejligt at høre! Det med genbrug er helt klart en passion for mig, men når man er sporet ind på tankegangen om at vælge genbrug så tit man kan, synes jeg at der er mange positive udfordringer. Glæder mig, at du vil følge med.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s