Fastelavnsmasker af papemballage

Når børnene øver sig i at klippe og klistre, hvorfor så ikke øve sig med materialer som i forvejen findes? Pap er vel pap, også selvom det har været brugt til til indpakning af chokolade, pizza eller noget helt tredje?

Herhjemme afprøvede vi ideen ved at bruge papemballage til fastelavnsmasker. Min ældste datter havde nogle masker med hjem fra SFO’en, som blev brugt som skabeloner…

IMAG0090

Det er selvfølgelig ikke al emballagepap, som egner sig, men du kan vælge at vende bagsiden udad og farvelægge og pynte den. Eller du kan lime to stykker pap sammen med de farvede side mod hinanden, så du både har den grå bagside ind mod ansigtet og udad.

IMAG0095

Der er også meget pap og papirsposer, der har større ensfarvede flader uden motiv og tekst, som kan bruges til pynt. Blandt andet er der meget guldkarton i en Anton Berg chokoladeæske. Se her.

IMAG0098

Tænk, hvad vi kunne spare af ressourcer til nyt karton, hvis vi oftere anvendte papemballage til kreative formål i institutioner og i de små hjem. Mine piger havde i hvert fald en fest med at klippe fastelavnsmasker af kasseret pap og var også mere end tilfredse med de alternative og lidt skøre masker, som vi fik fremstillet.

God fastelavn til alle!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s