Forestillinger om fremtidens bæredygtige legetøj

Min datter har med penge fra tandfeen købt dette sæt med påklædningsdukker, som begge piger allerede har brugt mange timer på at lege med.

IMG_3860

Heldigvis, for jeg foretrækker, at det legetøj vi køber fra nyt, rent faktisk bliver brugt og ikke bare er et spild af ressourcer, som samler støv i krogene!

Men, med hensyn til netop dette stykke legetøj, ser jeg også flere muligheder for at udvide ideen, så den omfatter genbrugsmaterialer.

Med de to maniquindukker følger nemlig en masse stykker stof, som kan vikles rundt og sættes fast, så børnene selv kan designe en kjole.  Kunne disse stofstykker ikke lige så godt klippes af stykker af tøj, som måske har pletter eller huller og som derfor alligevel bliver kasseret? 

Herhjemme begyndte vi straks at supplere med diverse stofrester og havde faktisk kun haft brug for selve dukkerne. Desuden tog det en krig at få stoffet af papemballagen, da det var sat fast med plastik “strips” og flere stofstykker fik huller i vores iver for at få dem af.

Jeg ville i det hele taget ønske, at jeg havde haft mulighed for at købe samme produkt, men i en lidt anden udgave.

Forestil dig et par smukke  træskulpturer (allerhelst fairtrade producerede og miljømærkede), med samme funktion som plastik mannequindukkerne fra BR. Og i stedet for nyt stof medfulgte genbrugte stofstykker (eventuelt i et bland-selv koncept) og pakket i et minimum af emballage.

Der vil selvfølgelig ikke være to ens af denne type af bæredygtige påklædningsdukker, men til gengæld køber man noget unikt af god kvalitet, som holder længe.

Er der mon andre, der ligesom mig, er klar til en bæredygtig evolution af legetøjsindustrien?

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s