Retro reklamer kan ikke genbruges (fnis)

Gud, hvor har jeg haft en fest med at glo i gamle dameblade fra 60’erne til 80’erne. Det er simpelthen priceless underholdning! Og der er også fine makeover-ideer med genbrug fra dengang. Nu skal du også kigge med – og vi tager først hul på reklamerne rettet husmødre og mere eller mindre frigjorte og påklædte af datidens damer 🙂

image

Av min arm, den sved for hele 25 husmødre – narret af en almindelig margarine – NARRET!

Og flere husmødre her med kittelklædt mandlig ekspert, men der er selvfølgelig også kemi involveret!

image

Og endnu en ekspert. Jordemoderen i reklamen her, som er lidt af en karikatur – og meget solbrun – er det mon højfjeldssol eller drøj pudder, måske en kombination af flere? Men svar på det meste har hun uden tvivl.

image

Den her kan jeg altså ikke se mig selv i. Måske er det tiden, men jeg har kun været på dates uden gensidig glatning. Og nu trænger spørgsmålet sig på: har man mon nogensinde elsket eller været elsket uden 9VA, som vist ikke er tyggegummi…

image

Puha, Grand Marnier reklamen her er altså fræk med seksuelle undertoner, synes jeg nok.

image

Måske en af de allerførste tamponreklamer? Vild med hendes sailor T-shirt og knæstrømper, men hvor er vi? Høje Gladsaxe?

image

Klaver reklamen med “Amor” går igen i mange af bladene. Kunne man forestille sig, at den er lavet med inspiration fra sanghittet ‘Krøller eller ej’ eller måske er det den anden vej rundt?

image

Der er også nøgenreklamerne. Mon Batox-bad med lanolin eksisterer endnu? Har kun hørt om nutidens Botox…

image

Her en topløs dame i bad mere. Er det ikke den fedeste badeværelsesstil? Jeg ønsker mig det hele fra blomstret tapet til støvet grønt badekar og planteopsats. Og det med farvet porcelænssanitet må være lige på nippet til at blive moderne igen, eller man har lov at håbe på badeværelser med mere kulør.

image

Og hvor blev de af, de 5 specialiteter? Nye fikse navne (squash) kom til?

image

For ikke at tale om de fantastiske layouts på mælke- og juicekartonerne. Noget man aldrig skulle have ændret ved!

image

De gamle reklametegninger er også charmerende, selvom kombineret sol- og bruncreme til børn virker forkert.

image

Opsætningen her er også skøn, og igen er jeg vild med tingene i den støvede grønne farve på øverste hylde, især badevægten.

image

På falderebet får du en god gammel reklameklassiker – ‘Jeg er også gået over til PRINCE’, der taler til flokmentaliteten, og som jeg selv husker fra barndommen. Gad nok vide, hvornår de sidste cigaretreklamer blev udfaset i damebladene og erstattet med helseprodukter? Og hun ser ellers sund nok ud.

image

Håber, at du også sidder tilbage med et smil om læberne over datidens udtryk. I næste indlæg vil jeg skrive om de gode og finurlige ideer med genbrug og istandsættelser som jeg også stødt på i de gamle dameblade, og det paradoks, at det fra dengang til nu nærmest er blevet billigere at købe brugt!


One thought on “Retro reklamer kan ikke genbruges (fnis)

  1. Hej. Sikke en fin artikel, kan du sige hvad damebladene fra 70’erne og 80’erne hedder? (jeg ksal bruge det til en projektopgave 🙂
    Mvh Michelle

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s