Kæmpe loppetorv – betal alle dine fund ved samme kasse

Jeg har tidligere skrevet om et smart nyt loppemarkedskoncept, der er ved at brede sig i hele landet. Det er smart, fordi det giver dig mulighed for at sælge brugte ting, tøj mm. som på et loppemarked, uden at du selv behøver at være til stede. Jeg har nu selv besøgt et af slagsen – det kan du læse om her.

image

For mig er det ikke noget hit at bruge en hel weekend i en loppemarkedsstand, som man ikke engang er sikker på tjener sig hjem, hvis f.eks. salget går skidt eller vejret er dårligt. Jeg elsker traditionelle loppemarkeder, og flere private sælgere er uden tvivl til det med at stå i en stand og prutte priser, men hvis du hellere vi bruge din tid på noget andet, så er konceptet her, som jeg kalder et ‘fælles-loppemarked’, det perfekte alternativ.

Loppemarkedet, som jeg besøgte sammen med min bonus-svigermor hedder ‘Fredericia Loppen’ og ligger selvsagt i Fredericia ved Madsby Legeparken, hvis det siger dig noget.

Sådan fungerer det: Stedet har flere store rum og haller med mange meter reolsystem. Reolerne kan bookes (fra 125 kr./ugen eller vist nok 300 kr./mdr), og man kan indrette dem med de ting og sager, som man ønsker at sælge. Købere betaler et sted og til en fast pris. Varer mærkes med stregkoder, der aflæses ved kassen og en håndskrevet pris, som sælger selv sætter. Du kan på den måde shoppe rundt hos forskellige sælgere på hele markedet og nøjes med at betale til sidst.

Her et par fotos, der giver et indtryk af stedet.

image  image

Det er uden tvivl ikke luksus genbrug, og der var da også et par ting, der nok er tvivlsomme at få solgt. Blandt andet denne her strikskammel.

image

Flere solgte også istandsatte ting. Ikke alt sammen min stil, men herligt, hvis andre er til det.

image

Og så var er ikke grænser for, hvad der var sat til salg. Her hamsterburer, ja hvorfor ikke?

image

Jeg fandt da selvfølgelig også et og andet 🙂

Et par ubrugte nylonstrømper i mørkeblå med mågemønster, som er moderne igen 🙂

image

To ruller karrygult gavebånd, som nogen aldrig har fået brugt.

image

Retro dameblade, som du kan læse mere om i et andet indlæg.

image

Tøj og ting til tøserne – et mangelaget penalhus og en fodbold, som min ældste har ønsket sig i nogen tid. En ny båndoptager, for den gamle er gået stykker, og kassettebånd (jep, vi går all in på retrolegetøj hos os!).

image

Som sælger skulle konceptet også være en succes. Min b-svigermor har lejet en reol og har på en måned solgt for ca. 2000 kr., helt uden selv at være tilstede.

Jeg kunne nu godt tænke mig at videreudvikle lidt på konceptet, og inddele butikken i afdelinger med f.eks. børnetøj og køkkenudstyr, i stedet for en opdeling i hvem der sælger hvad. Det ville gøre det nemmere at finde en bestemt vare, og på den måde give køberen en bedre oplevelse, ja måske endda øge salget? Og varerne er jo i forvejen mærkede, så det kan vel i princippet være underordnet, hvor de ligger i forretningen, bortset fra, at de selvfølgelig er lidt sværere at genfinde, hvis de ikke bliver solgt, og sælger skal have dem med sig igen.

Bare et par tanker om et ellers fantastisk koncept, der nok skal blive et godt supplement til de øvrige muligheder for salg af brugt, der findes.

Kender du til lignende ‘fælles-loppemarkeder ‘ må du meget gerne skrive en kommentar her. Det kunne være skønt, hvis der dukkede et sted op i nærheden af mig i København, ja måske findes det allerede?


One thought on “Kæmpe loppetorv – betal alle dine fund ved samme kasse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s