Heldragter til børn af gamle sweatshirts

Nøj, hvor har jeg glædet mig til at skrive dette indlæg om mine pigers nye hjemmesyede heldragter. Tjek dem lige ud her 🙂

IMG_9255IMG_9256IMG_9264IMG_9257

De er lavet af deres mosters og fasters gamle sweatshirts.

IMG_0216IMG_0147

Mønsteret er dette fra Stof 2000. Den mindste dragt er størrelse 110-116 cm. og den største er størrelse 116-122 cm.

IMG_0214

Den mindste dragt er udelukkende lavet af stoffet fra min søsters Champions trøjen str. large. Ærmerne er stykket sammen af flere mindre stykker, blandt andet fra trøjens skulderparti. Forstykkerne og bagstykkerne er hvert sat sammen af to stykker stof – en del fra trøjens for- eller bagside og en del fra trøjens ærme. Samlingen ses kun bag på dragten, da lommerne dækker for syningen på forsiden.

Den største dragt er lavet af to sweatshirts, fordi der til den store størrelse ikke var stof nok i én trøje. Lommerne er på begge dragter flyttet fra sweatshirten over på dragten og ribkanterne fra trøjen går igen i begge heldragterne. På ‘Championsdragten’ har jeg genbrugt hætten og har sat et rødt snørrebånd i (ét der manglede en en makker). På den anden dragt er der, som mønsteret lægger op til, sat en orange lynlås, der går hele vejen op i hætten, i.

Da jeg lavede dragterne kom jeg til at tænke på bogen ‘Kunsten at slagte en trøje’, der handler om redesign af strik. Altså, hvordan eksempeltvis ærmerne på en trøje kan genbruges som benvarmere osv. Måske kender du den allerede? En spændende bog med en rigtig god titel. Her er, hvad jeg har tilbage til kassen med stofrester efter “slagtningen” af den ene trøje.

IMG_0150

Se også her, hvordan de små tøjmærker fra trøjernes ærmer er kommet fint til udtryk i dragterne.

IMG_9265IMG_9266

Og så er det en befrielse med noget drengepigetøj. For man kan godt gå hen og blive træt af alt det tøsehejs, der ellers er at finde i pigernes skab i øjeblikket…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s