Gaver til den japanske bagers børn

Som du måske har læst i mit seneste blogindlæg, har jeg og min familie besøgt min mands japanske ven og hans kone og tre børn og boet hos dem i hele 10 dage, så det var ligesom på sin plads (og i god tråd med japansk tradition) at have et par gaver med.

Min mands ven har lige åbnet egen bagerbutik og børnenes gaver fik derfor et bagertema – så de kan give farmand en hånd i butikken.

IMG_0604

De tre kokkehuer og forklæderne er syet af stofrester og ribkanten på huerne er af stoffet fra en dameundertrøje.

IMG_0520

Kokkehuerne er syet med udgangspunkt i en kokkehue vi har i forvejen. Se hvordan i mit tidligere indlæg her: https://mituendeligehjem.wordpress.com/2013/06/27/temagave-den-lille-kok/

Dette er hvad der blev tilbage af undertrøjen, efter den nederste del er brugt til huernes kanter. Kan nok bruges i et andet projekt (tænke tænke).

IMG_0518

Til forklæderne har jeg brugt pigernes børneforklæder i 2 størrelser som modeller.

IMG_0517

Det mindste forklæde er til lillesøster på 2 og her er der sat stofblomster på, for at gøre det lidt tøset. Er hun lige den kæreste lille bager?

IMG_0602

Forklæder og huer var praktiske at have med i rejsetasken, da de ikke går i stykker, og det blev foldet i tre pakker, så der ikke blev brug for indpakningspapir (faktisk japansk inspireret, fordi de ofte burger stof til indpakning af gaver). Og så fulgte der en lille kageform med hver pakke.

IMG_0522

IMG_0523

Gaverne passede heldigvis godt ind i et inspirerende børnehjem, hvor man har fravalgt Nintendo’er og iPad’s. Hvad skal børn også med elektronisk legetøj, når de kan spille klaver, bygge lego og masser af skraldekunst og -legetøj? Se denne seje oppustelige-pose-ud-af-mælkekarton tingest.

IMG_9126

IMG_0644

….og så forresten også holder næsehornsbiller som kæledyr 🙂

IMG_0608


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s